Det er stasjonssjef Aage Lyder Longva ved Ørland hovedflystasjon som opplyser dette til fosna-folket.no.

Fra krigens dager

- Det skal bygges et nytt tilstedeværelsesbygg med hangar for den nye helikoptertypen, sier Longva. Inntil de nye helikoptrene er på plass vil nybygget også fungere som vedlikeholdshangar for dagens Sea-King redningshelikoptre. Hangaren som i dag brukes til vedlikehold av Sea-King helikoptrene i Ørland ble bygd under 2. verdenskrig.

NAWSARH-prosjektet

Det nye anlegget for 330-skvadronen ved Ørlandet vil inngå i NAWSARH-prosjektet, som er justis- og beredskapsdepartementets anskaffelsesprosjekt for nye redningshelikoptre. I desember 2013 ble det underskrevet kontrakt mellom AgustaWestland og regjeringen om kjøp av 16 helikoptre av typen AgustaWestland AW101.

Arbeidstilsynet

De ansatte ved 330-skvadronen i Ørland har i en årrekke ventet på å få bedre fasiliteter for virksomheten. Så tidlig som i 2009 kom Arbeidstilsynet med en rekke pålegg om utbedringer og endringer. Fire år senere, høsten 2013, avdekket Arbeidstilsynet at forholdene ikke var rettet opp, og truet med en tvangsmulkt på 120.000 kroner per dag. Fred Stabell, som da var tillitsvalgt gjennom Norges Offisersforbund, uttalte høsten 2013 at en ny hangar var det eneste som kunne gi tilfredsstillende arbeidsforhold.