Fredag formiddag samlet elever, lærere og tidligere elever ved Fosen videregående skole seg til en musikalsk demonstrasjon. Anledningen var det tidligere mye omtalte vedtaket fra fylkesutvalget omkring skolens musikk, dans og drama-linje.

– Det er ikke bare et problem for Fosen, det er et distriktspolitisk problem. Det trengs penger for å kunne opprettholde tilbudene på skolene rundt om i distriktene. Skolene i distriktene må ha et tilbud, slik at elevene der også får et valg. Det er lett å legge ned, men det koster mye mer å bygge opp, sa teamkoordinator ved MDD-linja på Fosen videregående skole, Sindre Sandvik, i sin appell til de fremmøtte.

Vedtaket fra fylkesutvalget er klart, og på skolen er de realistiske i forhold til hva som skjer i nærmeste fremtid.

– Vi er forberedt på at det skisserte valg B fra fylkesutvalget vil bli en realitet. Skolen er allerede så mye i underskudd at å fortsette uten ekstra støtte, slik som i valg A fra fylkesutvalget, vil være en umulighet. Men vi vil jobbe mot at vi allerede til neste høst skal kunne åpne for søkning på linja, sier Sandvik til Fosna-Folket.

Les også:* Et umusikalsk vedtak!* Sterk uenighet etter skole-vedtak

De to skisserte løsingene fra fylkesutvalget:

A: Igangsette tilbudet om VG1 MDD uten ekstra smågruppetillegg.

Eller

B: For å styrke skolens kulturprofil og rekrutteringsarbeid til musikktilbudet ved Fosen vgs vil fylkesutvalget derfor tilføre Fosen vgs ekstra ressurser til studiespesialisering slik at musikkfag kan innarbeides ved studiespesialisering tilsvarende:

- 2 uketimer på vg1.

- 5 uketimer på vg 2 og v3, tilsvarende et programfag.

På denne måten kan skolen fortsette sin satsing på kultur og øke rekrutteringen fra alle skolens programområder. Øker søkningen i løpet av, eller over prosjektets tid på 3 år vil fylkesutvalget igjen vurdere å innføre MDD.

2. Fylkesutvalget gir fylkesrådmannen fullmakt til å foreta ytterligere tilpasning av tilbudet for skoleåret 2013 - 2014 og ber om en tilbakemelding om det helhetlige opplæringstilbudet når dette er klart.