Vedtaket betyr at Ørland og Bjugn skal jobbe videre med sikte på å slå seg sammen.

Ørland kommunestyre vedtok forrige torsdag den fem sider lange intensjonsavtalen med 23 mot 2 stemmer.

- Trenger kommunesenteret

Varaordfører Hans Eide (Sp) uttrykte stor glede over at forslaget ble enstemmig vedtatt av Bjugn kommunestyre.

- Ørland flystasjon bør ligge i Ørland kommune, og Botngård trenger kommunesenteret for å fortsette sin positive vekst, sa han om intensjonsavtalen.

- Vil ha med flere kommuner

Høyre-politiker Jan Vollan sa fra talerstolen at han i utgangspunktet hadde tenkt å komme med alternativt forslag hvor man fortsatt prioriterte å se mot en større kommuneenhet enn Bjugn og Ørland. Han valgte å ikke fremme forslaget da endringer av formuleringer i vedtaket måtte blitt tatt opp igjen i Ørland kommunestyre.

- Jeg er glad det er kommet en intensjonsavtale som den er nå, men vi skulle gjerne sett at vi fikk med oss flere kommuner, og vi håper at utvalget tar med seg dette videre i arbeidet, sa Vollan.

- Tydelig åpning i avtale

Ordfører Ogne Undertun (Ap) sier han er fornøyd med samarbeidet og den avtalen som er kommet på bordet med Ørland. Samtidig påpekte han at det er en tydelig åpning i avtalen om at det skal være mulig for andre kommuner å komme seg inn i samarbeidet dersom de ønsker det.

- Dette er ikke et vedtak om å slå seg sammen, det er et vedtak om å fortsette arbeidet med kommunereformen, sa Undertun.

Her kan du lese intensjonsavtalen i sin helhet: Slik kan den nye kommunen bli

Vil du holde deg oppdatert på Fosen? Følg Fosna-Folket på FacebookInstagram og Twitter.