H-en står for Harry.

– Modern mente at jeg skulle kalles opp etter tanta mi. Fadern var ikke enig. Men det ble nå sånn da.

- Hva opptar deg mest for tida?

– Det er forberedelser til lansering av min nye app Geddit. Det er en app som brukes til å underholde seg selv og andre, der man kan vinne penger og premier hver time.

- Hvorfor bor du der du bor?

– Det er fordi jeg fikk drømmejobben i Bergen for nesten tretti år siden. Og så møtte jeg min kone her, og da var det gjort. Jeg har ingen planer om å flytte tilbake til Roan.

- Hva er din største idrettsprestasjon?

– Oi. Der må jeg virkelig grave dypt for å finne noe i det hele tatt. Det må bli 4. plassen i «Skal vi danse» (2014). Det er jeg fornøyd med. Jeg lovte kjerringa at jeg skulle holde dansinga ved like, men det sprakk.

- Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i hjembygda di, hvem ville det blitt?

– Da ville jeg valgt min mor. Hun var et fantastisk menneske. Hun var var jo «mor for halve bygda», skulle jeg til å si. Hun var en mønsterborger på alle vis; kjærlig, omtenksom, snill og smart.  Businessen tok meg, og da kveler man mange andre egenskaper, så jeg kan ikke påstå at jeg har etterlevd alt det hun stod for. Men jeg gjør mitt beste.

- Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til det på middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Utvilsomt Rolv Wesenlund. Da skulle jeg servert noe utrolig enkelt, sånn at vi hadde fått god tid til å snakke om det viktigste i verden; nemlig humor. Det er ingenting som er viktigere enn humor.

- Hva er en perfekt dag på Fosen for deg?

– Da er jeg på almenningshavet utenfor Roan, og pilker etter torsk, brosme og lange. Og så må jeg innom en uerstø, for jeg er veldig glad i uer.

– Hva ville du endret om du fikk være redaktør i Fosna-Folket for en dag?

– Jeg kjenner ikke avisen så godt, men jeg ville hatt fokus på å skape engasjement rundt alt det Fosen har å by på. Jeg tror det er turisme Fosen kommer til å leve av i fremtiden. Når man har vært lenge borte - som i mitt tilfelle - og reist over hele verden, så forstår man hvor spektakulær og verdifull naturen og mangfoldet på Fosen er; inklusive ressurser fra fiske - både til havs og til lands. Og, ikke minst, alle de fantastisk kjekke folkene. Fosninger er trivelige folk med god humor som ikke tar seg selv høytidelig; de er joviale folk. Det er mye nordlending i fosningene. Fosen ligger ikke så langt fra byen, men kulturen ligger langt unna. Heldigvis.

- Hva er det beste som har skjedd i livet ditt?

– Det er selvfølgelig det å bli pappa. Det har jeg blitt fire ganger.

- Hvordan sjekker du værmeldingen?

– Med ett sveip på iPhone-en.

- Når gikk du sist på ski?

– Det er lenge siden. I desember i fjor fikk jeg nye langrennsski fra kona i bursdagsgave, men jeg tipper det er tjue år siden jeg har gått på ski. Jeg har ambisjoner om å gjøre noe med det, nå i påska. Der er fire meter med snø der mange av mine venner har hytte, i vestlandsfjellene. Det er vilt! Jeg skal på langrennstur i år da, for nå har jeg sagt det i avisa også. Så da blir det sånn.

FLERE FOSNINGER: