- Det er kjempebra. En bekreftelse på at isen har høy kvalitet, sier Hans Horneman i Reins Kloster fra Rissa om seieren.

Det var fredag Horneman fikk den gledelige nyheten om at iskremen deres med solbærsmak får gullmedalje i kategorien «norskproduserte tilsetninger» under NM i Gardsost i Oslo.

Høyt bærinnhold

Norgesmesterskapet arrangeres i forbindelse med matfestivalen Matstreif på Rådhusplassen og Konstraskjæret i Oslo.

Her har Rissa-isen konkurrert med produsenter fra hele Norge. Horneman tror den høye andelen bær kan ha vært en suksessfaktor.

- Vi har hele tiden fått veldig gode tilbakemeldinger på denne isen. Den, som alt annet vi produserer, lages fra bunnen. Den inneholder 23 prosent solbær, noe som er høyt sammenlignet med andre sorter på markedet. Når det heter solbæris så skal det smake solbær, sier Horneman om vinneren.

God merkevarebygging

Den prestisjetunge gullmedaljen vil kanskje føre til at flere får lyst til å smake på iskremen fra Rissa.

- For å lykkes i det berømmelige markedet trenger man anerkjennelse. Dette hjelper helt klart i merkevarebygginga, sier Horneman som skal feire seieren med en bedre middag i hovedstaden.