Lørdag ble el-innebandycupen Nyborg Open arrangert i den nye Byneshallen på Spongdal på Byneset i Trondheim kommune.

Cupen gikk av stabelen første gang i år, og er en erstatter for tidligere midt-norsk mesterskap i idretten. Fra Fosen stilte Åfjord med spillerne Eirik Murvold, Hanna Lunde, Emma Murvold, Richard Hansen og Oda Harsvik. – Veldig stolt

Åfjord var i pulje med Nyborg 2, Nyborg 3, Nordmøre 1, Nordmøre 2 og Levanger 2. Det ble ett tap, én uavgjort og tre seire. Åfjordingene gikk til topps etter å ha vunnet på målforskjell.

– Vi er veldig stolt. Vi må ha gjort noe rett på treningene, sier Tone Murvold, som er trener og mor til Eirik Murvold og Emma Murvold.

– Sosialt

Hver tirsdag har Fosens eneste el-innebandylag treninger, og det er fire foreldrepar som rullerer på å ha ansvaret for treningene. Åfjord-laget har holdt på i tre sesonger.

– Det er veldig sosialt. Det å ha en organisert idrett å gå til betyr kjempemye. Dette er noe ungene gløder for.

Tre spillere på hvert lag

El-innebandy fungerer omtrent som ordinær innebandy, men er tilrettelagt for funksjonshemmede.– Det er den eneste organiserte idretten våre unger får til å være med på. Det er elektriske rullestoler med påmontert bandykølle frampå stolen slik at de får til å spille innebandy. På hvert lag er det tre spillere med målmann og to utespillere. Totalt er det seks utespillere, forklarer Murvold.