De var spente på å møte rektor, lærer og klassekamerater for aller første gang. Likevel var ikke mandag bare en stor dag for elevene, men også for rektor Annie Magdele P. Johansen.

- Det var veldig kjekt å ta dem imot. Man så at de var så klare til å starte på skolen, men også at det var mange sommerfugler i magen. Likevel kom alle opp og frem. Det var en veldig høytidelig og fin stund, sier Johansen.

Nedlagt skole gir flere elever

Det er første gang Joahnsen har tatt imot et så stort 1. klasse-kull. Men skolen merker også økning av elever på flere av trinnene. I år har de passert 500 elever fordelt fra 1. til 10. trinn. Noe av grunnen til elev-veksten er nedleggelsen av Fagerenget skole, men kommunen peker også på befolkningsvekst.

- Bare i forrige uke ble det meldt inn fem nye elever på skolen på ulike trinn, sier Komunalsjef for oppvekst i Bjugn Kjetil By Rise til Fosna-Folket.

Tror på vekst fremover

Rise er overbevist om at elevkullene kommer til å øke jevnt og trutt i årene som kommer også.

- Ja, det er ikke tvil om at det kommer flere barn til kommunen. Det bygges som bare det både her i kommunen og i Ørland. Det er en fantastisk utvikling for oss.

Les mer om skolestart i Fosna-Folkets papiravis på tirsdag.

Rektor Annie Magdele P. Johansen gleder seg til et nytt skole år med flere elever enn noen gang. Foto: Miriam Sandum Næss