Vi lar oss inspirere av Høyres program der vi vil legge til rette for økt entreprenørskap og innovasjon i kulturlivet. Det er viktig å redusere søknadsbyråkratiet samt å sikre et desentralisert kulturliv.

Kommunens rolle i kulturlivet er som tjenesteleverandør gjennom kulturskole og kulturhus.  Vi har i Bjugn et rikt utvalg fasiliteter som har resultert i et på mange måter rikt kulturliv. Kulturskolen skal være et allsidig tilbud med høy kvalitet. Den frivillige kulturopplæringen må være variert slik at både barn, unge og voksne finner interessante tilbud innenfor de estetiske fagene. Det er viktig at også det frivillige kulturlivet kan finne de tjenester de etterspør. På sitt beste er kulturskolen en bærebjelke når det gjelder å utvikle enkeltmenneskers talenter, enten det er seksåringen som trykker sine første toner på et piano eller det er sekstiåringen som synger i koret.

Estetiske fag i skolen er en viktig forutsetning for at vi skal ha en god skole. Mange mener at kulturfagene er koselige timer, men ikke spesielt viktig. Vi vet at dette er feil! Det må være et mål at kulturfagene verdsettes og løftes frem som et ledd i å heve kvaliteten i Bjugn-skolen.

Kulturhuset kan gjerne være “sponset” slik at alle gode krefter får råd til å bruke det til sine opptredener. Prislista kan for eksempel differensiere mellom lokale amatører som trenger et budsjett i balanse, og de profesjonelle som gjør dette kommersielt.

Bjugn Høyre ønsker å videreføre gode tiltak innenfor kulturlivet, og også å finne rom og anledning til å utvikle nye.

Anne M. Bjørnerud (3. kandidat Bjugn Høyre)

Trine Onsøien (8. kandidat Bjugn Høyre)