- Det meste av Norge ligger i utkanten. Bjugn er også en utkant, men jeg føler jeg representerer utkanten i Bjugn, sier Grøttan.

Han er oppvokst på Tarva, og sier at lokalpolitikernes innsats for de små samfunnene vil bli enda viktigere dersom Norgeskartet endres, og vi får større kommuner her i landet.

- Vi må ha aktivitet ute i distriktene. Jeg synes det er viktig å ivareta et godt samfunn som Lysøysund, og vil at Fagerenget bevares. Kommunen har over tid latt skolen forfalle, og det blir helt feil.

- Representerer oppdrettsbransjen

Grøttan fremhever også viktigheten av at han er en mann som representerer oppdrettsnæringen i kommunepolitikken.

- Oppdrettsnæringen er stor i Bjugn, med over 200 sysselsatte, så det er naturlig at næringen er representert.

- Næringsutvikling er en viktig del av kommunearbeidet. Det bør satses videre på en næringshage til mindre aktører på Valsneset, sier Grøttan, og viser til at leie av lokaler fra kommunen via Kopparn utvikling har fungert godt for hans egen arbeidsplass Botngaard AS, som produserer duker til oppdrettsnæringen.

- Opptatt av miljø

Han viser også til at Venstre er et parti som er opptatt av miljø.

Grøttan sier han ønsker å jobbe for en god miljømessig utvikling av kommunen.

- Vi vil blant annet være pådrivere for at Statens vegvesen legger opp til en gang- og sykkelvei mellom Botngård og Brekstad i sine planer på strekningen.

- En god pendlerbuss mellom disse stedene hadde også vært fint, sier han.

Tiltak som gjør at sykefraværet i Bjugn kommune går ned, ser Grøttan også på som viktig.

- Vi må få frigjort midler så vi er i stand til å ivareta de lovpålagte oppgavene på en god måte, sier han.

Bjugn Venstre sin valgliste til kommunevalget 2015:

Oddmund GrøttanBarbro Brønner EiksetMona SørmyrGeir UlsetMartin HarsvikVeronica ZandanyMarte EiksetMagnus MikkelhaugAnne Lise SandvikKim SandvikLine LøvikØyvind Leth-OlsenHege Aannø KraftGerd DybvikOdd Erik KotteJan EinarsenTone L. EkRagna Leth-OlsenAda Schwabe Einarsen