Tirsdag var matprodusenter og folk i virkemiddelapparatet samlettil temadag på Ørland Kultursenter. Der var blant andre Ketil Kvam,landbrukssjefen i Ørland. Han viser til mattradisjonene i Trøndelag, og menerhele regionen har mye å bygge videre på. Råvarer har regionen flust av i formav både sjømat og landbruksprodukter. –Vi har både blå og grønn mat, sier han.

Forsvaret

Arbeidstittelen til temadagen tok utgangspunkt i hvordan lokaltnæringsliv skal kunne forsyne Ørland hovedflystasjon. Dahle er klar over at deter en aktør som inngår langsiktige avtaler og gjerne med store nasjonaleleverandører. Imidlertid ser han ikke bort fra at det skal gå an å komme iposisjon i forhold til Forsvaret på sikt. I Rissa her en vist at det går an forsmå lokale aktører å komme på markedet med nye lokalbaserte produkter. På ReinsKloster i Rissa lager de både økologisk is, øl og akevitt.

Gjennomføring

Det kan være grunn til å spørre seg hvorfor Rissa er først utemed eget øl, akevitt og iskrem.

–Det kommer av at det der er folk med initiativ oggjennomføringsevne. Her har en satset lenge på mat, sier Dahle. Han sier atønsket er å få med hele Fosen. Dahle mener det ikke er noen fare om det finnesflere produsenter av eksempelvis spekepølse på Fosen. Det gir mangfold. Ikkeminst mener han et Fosen matområde som kan utvikle seg å bli unikt. MikaelForsenius ved Røros Hotell var en av innlederne på temadagen. Han snakket om ågjøre hverandre god og utvikle det som er spesielt med Fosen. Vi kan ikketrekke til oss masseturistene som egentlig ønsker seg en sydentur. Da må detsatses på det som er unikt for regionen.