Kjøretøyklassen ved Fosen videregående deltok i slutten av januar i fylkesmesterskapet for bilfag 2017. Mesterskapet gikk av stabelen på Byåsen videregående skole, og totalt seks klasser fra tre skoler var representert.

Kløtsj og motor

Konkurransen var organisert slik at hver deltakende klasse valgte en elev til å representere seg, og fra Fosen videregående skole var det Julian Solem Berget (17) fra Rissa som skulle ut i ilden. Elevene konkurrerte på verkstedet, hvor de fikk en oppgave innen enten motor, drivverk, kløtsj, bremser, dekk og felg.

- Jobbet godt

17-åringen fra Rissa endte på en solid 4. plass.

- Nivået på deltakerne var på høyt, og det var bare småting som skilte deltakerne. Julian jobbet godt på alle oppgavene, sier en fornøyd kjøretøylærer Svein Arve Dahl ved Fosen videregående skole.

Eva-Mari Salbuvik og Julian Solem Berget (begge 17) fra kjøretøylinja ved Fosen videregående skole. Foto: Ina Marie Haugen

Ekstra inspirasjon

Ifølge Dahl ble konkurransen en nyttig og fin opplevelse for både Julian og resten av klassen.- Dette gir en ekstra inspirasjon i det daglige skolearbeidet, sier Dahl.

Julian og de øvrige klasserepresentantene ble bedømt av et dommerpanel som blant annet bestod av ansatte fra Trondheim opplæringskontor for bilfag.

- De var meget imponert over nivået på deltakerne, forteller Dahl.