Torsdag 4. desember kunne produsenten Northrop Grumman markere at de var ferdig med hovedkomponenten av flykroppen til det aller første norske F-35 kampflyet. Markeringen skjedde ved Northrop Grummans anlegg i Palmdale i California. Flykroppen skal nå til Lockheed Martins anlegg i Forth Worth i Texas, der selve monteringen av flyene foregår.

Norsk representant

Blant de som var tilstede under markeringen hos Northrop Grumman var oberst Odd Steinar Haugen, som er sjef for den norske delegasjonen som følger utviklingen og byggingen av de norske F-35 flyene. Han kvitterte blant annet symbolsk for mottakelsen av flykroppen.

Reduserer tid og kostnad

Under markeringen forrige torsdag la visepresident og leder for F-35-programmet hos Northrop Grumman, Brian Chappel, vekt på at man fortsetter å redusere både tid og kostnad i produksjonen av denne nøkkelkomponenten til F-35. Kroppen til det norske flyet er den 34 som blir levert fra Northrop Grummans anlegg i Palmdale i år, og den 166 totalt.

Oberst Odd-Steinar Haugen signerer kroppen til det første norske F-35 flyet som del av seremonien hos Northrop Grumman. Foto: Northrop Grumman
Foto: Northrop Grumman