NINA OG GEORG dro på en liten fisketur fredag kveld og sørget for at det ble fersk fisk til kattungene.

Samboerparet Nina Sjøli og Georg Ulvestad som er bosatt på Brekstad var på vei til Eide i Bjugn i 14.30-tiden fredag ettermiddag da de oppdaget kattungene i veikanten på Karlsenget, omlag 500 - 600 meter fra Vestråttkrysset i retning Høybakken.

- Jeg så et lite kattehode som stakk fram, forklarer Georg, og legger til at de stoppet bilen med det samme for å sjekke hva som skjedde.- En av dem kom løpende bort mot oss og skrek alt den klarte, sier Nina. Raskt oppdaget de at det var tilsammen tre kattunger på stedet. De tok ungene med seg i bilen og kjørte til Brekstad hvor de sørget for godt stell av de tre.

Etter en stund kjørte de tilbake samme veien mot Eide og stoppet for sikkerhets skyld enda en gang. - Jeg kissa for å sjekke om det var flere der og så kom det plutselig en til, forteller Nina, og antyder at ungene trolig kan være sju - åtte uker gamle. Hvor lenge de har oppholdt seg på stedet er ukjent.Nina og Georg forklarer at de var veldig sulten da de ga dem mat. For å sikre skikkelig kattemat var de to et par timer på fisketur tidlig fredags kveld, og kom heim med makrell som ungene koste seg med.

LES OGSÅ: Lempet ut katt fra bil i fart

Nina opplevde også i fjor sommer kattunger som ikke hadde det så bra. Dette var to smårollinger som hun fant på renovasjonsanlegget Kråka på Ørlandet. Den gangen hadde hun allerede 11 kattunger heime som dermed ble til en gjeng på 13. Etter at hun etterlyste kattevenner på Facebook klarte hun å finne eiere til alle sammen. Etter dagens opplevelse har Nina allerede klarte å finne en ny heim til to av kattungene. - Jeg er kresen på hvem som får dem, understreker hun og legger til at hun helst ser at de to siste går til en heim og at ungene dermed kan få være sammen.

- De er tydeligvis godt vant til folk, er trygge og kan tydeligvis tisse på kasse.Fosna-Folket registrerte det samme da vi var på besøk fredag kveld og opplevde kattungene som snille, rolig og ikke skvetten og redd. Før de har blitt lempa i veikanten har de trolig blitt tatt godt vare på, i og med at de er trygge på folk og selskapssyk.

Om det å lempe kattunger i veikanten som dette, sier Nina at hun blir forbanna.- Og lei meg, jeg skjønner ikke at noen har hjerte til å kjøre fra dem sånn. Dette er egoistisk.

KATTUNGENE er tydeligvis renslige og gjøre i fra seg i kassa.