- Det er artig å arrangere et så stort arrangement. Her øver vi på å yte den servicen vi lærer om på skolen hele tiden, sier Kinga Slomska, som er blant elevene ved service- og samferdselslinja ved Fosen videregående.

Hele helga har hun ansvar for å lose unge kunstnere fra fire forskjellige kommuner, blant annet Malvik, på fylkesmønstringa i UKM i Botngård denne helga.

Lydprøver viktigst

Fosna-Folkets utsendte hefter seks av lokalguidene i en halvtime. Dermed ryker pausen for lokalguidene. Mediehåndteringen går foran for de serviceinnstilte guidene.

- Vi har snakket med kontaktpersonen for hver kommunes gruppe på forhånd og avtalt når og hvor vi treffer dem. Så viser vi dem hvor de skal bo, hvor dusjen er, hvor kantina er og alt det andre praktiske, sier Karolina Katana.

- Vi gir en omvisning på skolen fordi den er stor og det er viktig at alle vet å finne frem til riktig sted til riktig tid, sier Bartek Pietrzak.

Alle de seks guidene virker samstemte i at det aller viktigste er at man kommer til riktig tid på lydprøven og selve forestillingen de deltar i.

Slik bor de unge kunstnerne fra Malvik på Fosen videregående denne helga. Foto: Jakob Ellingsen

Storinnrykk

Malvik kommune er blant kommunene med tidlige lydprøver. Slomska henter dem der de har flyttet inn på et klasserom. De skal være på plass med instrumenter bak scenen i god tid.

- Det er fint å gjøre noe annet enn å sitte på skolebenken, sier Ine Fredagsvik.

- Det er god erfaring å lære hvordan man takler presset og så mange mennesker, sier Stine Mandal.

Elevene skal avspasere etter å ha gjort skolearbeid hele helga fra tidlig morgen til langt utover dagen.

- Det er veldig lærerikt å være med på et arrangement som dette. Og gøy, sier Kinga Slomska.