- Dette er en kjempegod nyhet. Vi trenger et senter som kan samle den lokale handelen, sier ordfører Ogne Undertun (Ap) om planene om å bygge kjøpesenter mellom Emil Schanches gate og fylkesvei 715 i Bjugn.

Sentrum på flyttefot

Dersom planene går i boks vil et kjøpesenter på omtrent 12 000 kvadratmeter – over minst to etasjer – rage her i utgangen av 2019. Initiativtakere til prosjektet er Marlow Aasan fra FosenKraft Installasjon, Håvard Sundseth fra Fosenhus AS og Tor Langvold fra Bjugn Næringsforum.

Foreløpig arbeidstittel på senteret er «Strandkanten».

- Beliggenheten er optimal. Jeg har lenge ment at sentrum i Bjugn flyttes ned mot Emil Schanches gate. Det er den veien utviklinga går, sier ordføreren.

Mindre handelslekkasje

- De vil møte stor velvilje fra oss, sier ordføreren.

Undertun er enig i at kjøpesenteret kan være med på å løfte Botngård som tettsted. Han tror også det kan bidra til å begrense handelslekkasjen til omkringliggende kommuner, som eksempelvis Brekstad.

- Vi vil nok alltid ha handelslekkasje til Brekstad, men i dag er den større enn nødvendig. Det skyldes blant annet et fragmentert sentrum. En senter vil kunne bidra positivt, sier Undertun.