- Det vi gjør når vi får denne typen henvendelser er at vi tar en samtale med dem det gjelder og setter inn tiltak. Vi har klare retningslinjer på hvordan noe slikt skal håndteres, sier rektor ved Botngård skole, Annie Magdele Presthus Johansen.

Fra samme trinn

Nylig fikk skolen overlevert 23 underskrifter fra elever som ber om et bedre skolemiljø.

Underskriftene skal være fra elever fra samme klassetrinn ved skolen.

Initiativtakerne skriver følgende som bakgrunn for kampanjen:

«Helt siden dette skoleåret startet har skoledagene vært fylt med uro, hærverk og kollektiv avstraffelse. Dette er vi lei av og vi vil ha en forandring. Er du enig i dette, bli med på underskriftskampanjen og skriv under».

- Har hatt episoder

Rektoren ønsker ikke å utdype ytterligere hva som menes med hærverk og uro.

- På generelt grunnlag er ikke Botngård skole plaget med mye hærverk, men vi har hatt episoder hvor ting har blitt ødelagt, sier Presthus Johansen.

Hun berømmer elevene for at de tar tak i situasjonen, og lover å sette inn de nødvendige tiltakene for å bedre skolemiljøet.

- Dette tar vi på alvor. Vi skal ha et barneperspektiv og sørge for et godt lærings- og psykososialt miljø, sier rektoren.

Dialog med elevene

Kommunalsjef for oppvekst i Bjugn kommune, Kjetil By Rise, sier at de er kjent med at noen trinn ved skolen har hatt episoder med støy og hærverk.

- Vi er dialog med de elevene som har skrevet under, og kommer til å sette inn tiltak for at de har en skolesituasjon som de fortjener, sier By Rise.

- Dette tar vi på dypeste alvor, sier oppvekstsjefen.