Samtidig har Ørland Høyre fått ansvaret for at det er krangel og hard strid i kommunestyret. Men virkeligheten er vel at flertallet med SP og AP selv har greid å pådra seg kritikk fra Bondelaget for nedbygging av dyrkajord i stedet for å bruke fjæragrunn, pådratt seg kritikk fra næringslivet med Ørland Næringsforum i spissen pga byggeforbud og uavklarte forhold i Brekstadbukta, og ordføreren pådro seg Ørland Hovedflystasjon sin vrede slik at basesjefen  fikk militærpolitiet til å frata ordføreren adgangskortet til basen. Tror ingen mener at Høyre og FrP har skyld i disse sakene, så vi kan vel anta at flere har litt skyld i at det har vært bråk rundt ørlandspolitikerne.

Når det er sagt så har vel både ordfører Hallgeir Grøntvedt og varaordfører Knut Ring gjort mye bra og begge har nok ment å arbeide for Ørland sitt beste i alle de år de har hatt ledelsen, men å få kommunestyret til å dra i samme retning, det har de ikke maktet, og dette er absolutt et lederansvar. Ordføreren og SP fikk ved forrige valg masse stemmer fra de som ikke ønsket noe ordførerskifte rett før basevalget, og kanskje var det en riktig vurdering også, all den tid det var rød-grønt flertall på stortinget. Både Hallgeir og Knut har jobbet godt sammen med de øvrige partier her.

Men nå er det blått styre på Stortinget og da vil Ørland ha en fordel av blå ordfører også. Ørland står foran masse muligheter, men også flere utfordringer som krever tett kontakt med regjeringspartiene. Eksempel på dette er Hårberg skole der vi var avhengig av en Høyre-statsråd for å få 130 friske millioner til ny barneskole. Det var også en annen Høyre-statsråd som fastsatte støygrensa slik kommunen ønsket, og som medfører at Forsvarsbygg må bruke 800 mill ekstra til støyisolerende tiltak for inntil 4 -500 boliger på Ørland. Og flere utfordringer kommer fremover der vi er avhengig av god kontakt med regjering, og da bør vi ha en ordfører fra regjeringspartiet denne gangen også.

Tom Myrvold som ordfører vil umiddelbart få oppgaver som krever at han må kontakte både storting og regjeringspolitikere da vi må ha mer hjelp til infrastruktur til kampflybasen, kommunen må få mer statlige ressurser til å håndtere den raske veksten, det må finnes bedre løsninger for støyberørte, og ikke minst må både samferdsel og næringsutvikling få rammevilkår som trengs. Derfor er det viktig at vi også denne gangen får en ordfører som har «sine egne» i regjeringsposisjon, og da må Tom ta ledelsen denne gangen.

Om vi forutsetter at det er tre reelle ordførerkandidater (kan jo bli flere også?), så har Knut Ring og Finn Olav Odde hver 20-30 års politisk fartstid, og det kan jo være bra, men vil det endre politikerklimaet, - kanskje er det bedre med en ordfører som ikke har vært med på alle krangler og stridigheter og heller kan se på dette med nye øyne. Tom har vært med i kommunestyret i bare 4 år, men har 25 års ledererfaring som kan gi Ørland kommunestyre en ny politisk vår hvis han får lede kommunen.

Tom er også en garantist i en evt kommunesammenslåing der han stiller klare krav til Bjugn og at avtaleforslaget om sammenslåing, skal til folkeavstemming.

Vil derfor anbefale alle ørlendinger om å stemme på mandag og denne gangen er en stemme på Tom et trygt valg for oss alle.

Vil likevel ønske alle partier et godt valg!

Brekstad 9/9-2015

Hans Kristian Norset