Dagen handler generelt om å bevisstgjøre temaet og vise støtte for alle brystkreftrammede, forklarer Sandra Brattgjerd.

Stor oppslutning

- Det startet med en idé som oppsto blant en av elevene som elevrådet dro frem i dagslyset, sier Sandra.

Mange av elevene er for tiden på utplassering, men det ble likevel stor oppslutning om dagen, og elevrådet er veldig fornøyd med arrangementet.

Lest denne? Bjørg (75) om gjenferd og kreft

- Vi hadde et møte i forrige uke, og i og med at det er oktober og rosa måned så tenkte vi at vi måtte finne på noe. Det resulterte i at hele skolen kledde seg i rosa. Det slo veldig an, sier elevrådsleder Johannes Korsvold.

Se hverandre

Selv om mange av klassene hadde forskjellige timeplaner og var spredt litt rundt så var det viktig å vise at elevene ser hverandre, forklarer Sandra.

- Ikke alle kunne være med da det var forskjellige timeplaner blant klassene, men vi fikk til en felles fotografering med ganske mange elever. Det handlet mest om å bare se hverandre, og at vi alle hadde rosa klær for å bevisstgjøre temaet, sier hun.

Rosa bakverk

- Det er viktig for oss, dette er et tema som det kanskje ikke har blitt snakket så mye om, vi ønsket å sette fokus på det da det berører mange av oss, sier Sandra.

Sandra forteller at også kantinedama Maja ved skolen slo til med en liten overraskelse under rosa-dagen.

- Hun hadde bakt, og bakverket var rosa. Vi visste ikke noe om det, så det var en ekstra hyggelig overraskelse, sier Sandra.

Rosa bakverk. Foto: Åfjord videregående skole
Til og med muffinsene fikk en rosa vri. Foto: Åfjord videregående skole