Etter første visning startet budkrigen om huset på Reksterberget i Ørland. Prisantydningen var på 4 690 000. Budkrigen stoppet ikke før kjøperen var rett under en halv million over prisantydningen. Klokken 12 tirsdag, dagen etter visning, ble boligen solgt for 5 150 000 kroner. Det var to kjøpere som kjempet om eneboligen på Brekstad.

- De som kjøpte boligen hadde tidligere vært på privat visning, og hadde nok allerede flyttet inn i sitt eget hode når de kom på visningen mandag. Det er alltid et godt tegn, sier eiendomsmegler Silje Leikvold, Aktiv Eidendomsmegling.

Beliggenhet drar opp prisen

Boligen i Langhusveien 12  ble oppført i 2005 og har et bruksareal på 234 kvadratmeter. De nye kjøperne får også en tomt på 886 kvadratmeter. Leikvold mener det var beliggenheten som trakk prisen opp.

- Det er et stort hus og man finner ikke noe lignende på Brekstad. Samtidig er beliggenheten bra, tomten ligger for seg selv i et tettbebygd sted.

Tregt boligmarked

Det er ikke den første prisrekorden på Brekstad eiendomsmegleren står for. Leikvold har også den forrige prisrekorden på Fosen. I april i år solgte hun en annen bolig i Brekstad for 5 050 000 kroner. Selv om Leikvold har hatt to gode salg i år, forteller hun at dette ikke er standarden for boligmarkedet på Fosen.

- Boligmarkedet er treigt for tiden. Det er nok standarden og beliggenheten som førte til at disse to boligene satte rekorder. Hvis man ser på finn.no har mange annonser ligget der lenge.

eiendomsmegler Silje Leikvold i Aktiv Eidendomsmegling har hatt et godt salgsår, så lang i 2016.