– Hva opptar deg mest for tida?

– Jeg må si jeg er veldig opptatt av i samband med valget, hvilke verdier folk har. Å følge dagens debatt har vært vondt. Jeg skjønner at vi ikke kan ta imot hele verden, men vi bør gi flest mulig muligheten til å bidra med sine ressurser og gi dem ha et trygt sted å bo.

- Ellers sendte jeg korrektur på det siste menighetsbladet like før du ringte. For øvrig skal jeg besøke mor mi Sandnes, og jeg har vært nervøs for at det skulle bli flygerstreik.

– Når gjorde du sist noe for første gang?

– Det er ganske regelmessig det. Jeg lever etter Pippis prinsipp om at dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert. Forleden laget jeg kjellerluke på jakthytta.

– Hva er ditt skjulte talent?

– Å trøste meg! Det synes jeg det er vrient å svare på. De fleste leser meg som ei åpen bok, så det er ikke så mye som er skjult.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Det ble slik at vi overtok gården der svigermor kommer fra. Jeg kom til Åfjord som kirkeverge til å begynne med. Her må jeg føye til at den store gleden jeg har av å bruke naturen og sanke av den, gjør det verdifullt å bo her jeg bor.

– Dersom du hadde hatt en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Jeg er hysterisk glad i historiske romaner, men samtidig er jeg urolig for å reise tilbake til middelalderen, for eksempel. I riddertida for de og slaktet folk og fikk tilgivelse etterpå. Likevel ville det vært artig å fare tilbake den tida da de store katedralene ble bygd.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Nei, vett du hva. Organisert idrett har aldri vært mitt bord. Som guttunge ble jeg presset ut på en fotballbane og prøvde å finne et hjørne der ingen så meg. Men jeg sprang sentrumsløpet i Oslo en gang på åttitallet.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Å jøje meg. Det er lett å ta vare på dem som var høyt oppe i systemet. Det hadde vært viktigere med en av de mange dyktige representantene for de arbeidende åfjordingene som representerer generasjoner med lange håndtverkstradisjoner i bygda.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Det er lettere. Jeg er så glad i musikk, at Edvard Grieg skulle fått komme på besøk.

Han ville helt sikkert plukket opp en mengde inntrykk til å lage nye lyriske stykker. Jeg var på besøk på Trollhaugen for noen år sia.

– Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

– Da må en tenke personlig, og da gjelder det å finne ei som har komplementære egenskaper, ei som utfyller og holder styr på en sjøl. Jeg og Heidi har vært gift i over 40 år. Vi er som diamanter, vi sliper hverandre over tid, og glitrer mer etter hvert..

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Å vandre omkring i næromgivelsene, se at det spirer og gror og se på naturen og dyrelivet. Jeg er ikke av den som blir sittende på en stol. Jeg er snart til å gå inn i fjøset å ta tak i en malerkost eller noe verktøy. Å ha oppgaver og være med å løse er givende.

– Stemte du ved årets valg, og hvem fikk eventuelt din stemme?

– Det er jo hemmelig valg, men jeg forhåndsstemte. Valget var midt under jakta.

– Hvis det blir naturiststrand på Fosen, hvor skulle den ligge?

– Det enkle svaret er at jeg veit av mangt et fredelig vann der en kan bade uten tekstiler, så jeg synes ikke behovet for å organisere et fellesområde er stå stort her på Fosen.