Det virker nesten frekt å stille et sånt spørsmål akkurat nå siden det er så kort tid siden det ble lagt ned et slikt tilbud. For det er sikkert at økonomien i kommunen er elendig. Samtidig som vi konstaterer dette, må vi faktisk spørre - har vi råd til å la være å ha dette tilbudet til ungdommen? Svaret vårt er at nei, det har vi ikke råd til. !Da den gamle ungdomsklubben ble nedlagt, ble det delvis begrunnet med økonomi. Men også med at det var vanskelig å drive en ungdomsklubb og at man kanskje ikke hadde lyktes helt med det der og da.

Bjugn Høyre mener at tilbudet er for viktig til å feies vekk. Hvis vi ikke har råd til dette tilbudet, må vi for alvor tenke på hva vi bruker pengene til.

Så må vi også stille spørsmålet om hvor dyr skal en slik klubb være? Må det være en hel eller delvis stilling som skal betjene klubben? Hvor attraktivt vil dette være? Hvilke krefter i lokalsamfunnet kan samles for å sikre en vel fungerende klubb? Hvilke tjenester trenger de som bruker tilbudet? Hovedpoenget må være å få til et samlingssted for all ungdom i kommunen. Det må ligge sentralt, og ikke bortgjemt. Det må være tilstrekkelig beskyttet for å være et trygt sted. Tilstrekkelig fritt til at de som bruker den kan få ha initiativet til å utvikle miljøet og sine egne ferdigheter innenfor lederskap og organisasjon. Da kan vi virkelig få et sted som samler all ungdom - både de som kommer fra trening og spilletimer og de som ikke ønsker å delta i idrett eller andre fritidsaktiviteter.

Det finnes mange måter å drive en slik klubb på. Sentralt står jo ungdommen selv. De må få stort ansvar i å utforme tilbudet, og de må få tillit til at de greier å nå de målene de setter seg. Når det gjelder voksenengasjement finnes det flere måter å gjøre dette på. Veien blir til mens man går i gode prosesser mellom de som engasjerer seg.

Anne Bjørnerud og

Trine Onsøien

(listekandidater Bjugn Høyre)