Marine Harvest etablerer ny fiskefôrfabrikk på Valsneset i Bjugn. Trondheimsbaserte Reinertsen AS er valgt som totalentreprenør på civil works i prosjektet.

- Det ligger mange byggtekniske utfordringer vi får bryne oss på i et prosjekt som dette, sier Kristian Reinertsen, leder i divisjon Entreprise i REINERTSEN. Han berømmer Marine Harvest for å satse friskt i trønderregionen.

Anlegget vil bestå av flere bygg. Det største bygget er prosessbygget. Prosessbygget blir et imponerende bygg med en grunnflate på rundt  30 ganger 50 meter og en høyde opp mot 40 meter.

Marine Harvest sine planer om egen fôrfabrikk ble for alvor vurdert for halvannet år siden. Bjugn pekte seg visstnok tidlig ut, med tanke på egnet lokalitet. Valsneset ble til slutt valgt i stedet for en lokalitet på Frøya. Fra et forblåst nes på Fosen skal oppdrettsgiganten ta første steg mot en egen fiskefôrdivisjon. Konsernsjefen ser fram mot et godt samarbeid med lokalmiljøet i Bjugn.

- Lokalmiljøet blir helt klart viktig for å lykkes med prosjektet. Man behøver både små og store tannhjul for at maskineriet skal fungere. Det betyr at lokalt næringsliv har muligheter for å bidra. Samtidig ønsker vi et fortsatt godt samarbeid med kommunen. Vi er veldig fornøyde med mottakelsen i Bjugn, og gleder oss til veien videre, uttalte konsernsjef Alf-Helge Aarskog til Fosna-Folket forleden.