Styret i Fosna-Folket har i dag fredag ansatt ny etterfølger i redaktørstolen etter Skjalg Ledang. Ledang varslet tidligere i år om sin avgang. Alexander Killingberg (24) fra Leksvik ble tilbudt jobben og han har takket ja. Han vil tre inn i sin nye rolle fra og med 1. mai i år.

Ikke første gang

Avisas ansatte ble informert om styrets beslutning i et allmannamøte like etter at styret hadde avsluttet sitt møte.

Alexander Killingberg er ikke noe ukjent navn for Fosna-Folkets lesere. I tillegg til å være kjent som musiker, jobbet han i perioden 2009 - 2011 som journalist for lokalavisa. Siden har han fram til inntil nylig jobbet i Adresseavisen.

– Jeg liker utfordringer. Det fikk jeg virkelig da jeg begynte som journalist i  Adresseavisen. I løpet av mine tre år der har jeg fått mye erfaring, og har lært mye av erfarne, flinke kollegaer. Nå er tiden inne for å se etter nye utfordringer, hvilket redaktørjobben i Fosna-Folket absolutt representerer, sier Killingberg.

Viktig område

Han synes Fosen blir et ekstra spennende distrikt å jobbe i akkurat nå.

– Det investeres mer enn noen gang tidligere med hensyn til blant annet kampflybasen på Ørlandet, Marine Harvest sin storsatsing i Bjugn og alt som ellers foregår rundt den planlagte vindkraftutbyggingen. Fosen er kanskje den mest spennende regionen i Midt-Norge akkurat nå. Fosna-Folket er tettest på og skal være det mediet som først formidler det viktigste rundt disse store sakene, framholder Killingberg.

Han er opptatt av å få videreutvikle avisa til den beste nyhetskanalen for det som skjer i Fosen.

– Jeg er åpen for innspill fra folk som er opptatt av avisa og hvordan den kan bli best mulig for alle som er opptatt av Fosen, sier Alexander Killingberg.

Generasjonsskifte

– Jeg synes styret i avisa har gjort et godt og spennende valg. Dette blir et generasjonsskifte i ordets rette betydning.  Med Alexander Killingberg får avisa utvilsomt en energisk og dyktig leder. Jeg føler meg heldig som kan overlate roret til en som har et stort engasjement for Fosens framtid.

Stolt og glad

Styreleder i Fosna-Folket, Henning Johansen, er godt fornøyd med løsningen rundt ansettelsen av ny redaktør.

– Styret i Fosna-Folket er i dag stolt og glad over å ha ansatt Alexander Killingberg som ny ansvarlig redaktør. Lokalavisa har med dette sikret seg en redaksjonell leder som med kraft vil løfte Fosna-Folket både som nyhetsorgan og i den videre digitale utvikling. Alexander Killingberg har markert som en meget dyktig nyhetsjournalist i Fosna-Folket og Adresseavisen, sier Henning Johansen.

Styreleder Henning Johansen er godt fornøyd med løsningen.