I samarbeid med NextGenTel har Rissa Kraftlag bestemt seg for å bygge ut fiberforbindelse til private husstander i Vanvikan.

Håper på flere

- Vi har fått om lag 100 påmeldte, og det er det vi har sagt vi måtte ha for å sette i gang. Men vi håper flere kommer til før vi starter opp. Det vil få ned prisen. Nå har vi sagt maks 9500 kroner per husstand, men prisen vil minke dess flere som melder seg på innen vi starter opp, sier salgs- og markedssjef Jan Erik Lien i Rissa Kraftlag.

Tre byggetrinn

Kraftlaget er klar til å sette gravemaskinskuffa i jorda så snart telen har gått. Utbyggeren ser for seg å dele opp arbeidet i tre byggetrinn.

- Vi vil starte ved Vanvikanhallen hvor nodebua står. Derifra vil vi legge kabel ned mot sentrumsområdet. Trinn to vil være selve sentrumsområdet, og deretter vil området vest for sentrum stå for tur. Vi vil legge fiber inn til alle husvegger, dersom vi får tillatelse til å grave, selv om huseieren ikke har sagt han vil ha fiber nå. Det kan jo tenkes han vil ha det senere, eller at neste generasjon vil, sier Lien.

Ferdig i slutten av 2017

Lien opplyser at arbeidet med å legge fiber i Vanvikan skal være sluttført innen utgangen av 2017, men at man håper å bli ferdig med det så fort som mulig.