Ulykkeskrysset har i siste periode vært det høgeste prioriterte prosjektet til trafikksikkerhetsutvalget i Ørland. Førstkommende onsdag skal samferdselskomitéen i Sør-Trøndelag fylkeskommune ta stilling til planene som kommer fra Statens Vegvesen.  Senterpartipolitikeren fra Beian mener de mange hendelser i krysset gjennom åra rettferdiggjør ei oppgradering fra kryss til rundkjøring. Likevel synes han prisen som er antydet for prosjektet virker i drygeste laget.

Kostbart

Det er beregnet at det vil komme til å koste ti millioner kroner å gjennomføre dette sikkerhetstiltaket.

–Dette er uansett det eneste som vil hjelpe for å få ned farten, sier Solbue.

Lederen i trafikksikkerhetsutvalget mener det har tungt å komme gjennom med kommunens synspunkter i prosessen. Han har forståelse for at fylkespolitikere har et dilemma ettersom de skal veie dette tiltaket opp mot sikkerhetstiltak andre steder i fylket. Derimot finner han det vanskelig å forstå motviljen som de til tider har møtt hos enkelte representanter for vegmyndighetene. Der var det til å begynne med ikke en gang forståelse for at det skulle være nødvendig å sette ned fartsgrensa.

Engasjement

Trafikktallene har også blitt holdt fram som et argument mot at det skal brukes penger på dette. Imidlertid har Statens Vegvesen nå gjort sitt i planleggingsarbeidet. Rundkjøringa kan stå ferdig i juni neste år. Dette er et faktum som Solbue ikke minst er gledelig for alle dem som har barn som ferdes i området. Han gir mye av æra for at sentrale myndigheter til slutt gikk inn for rundkjøring til beboerne rundt i området og engasjerte foreldre.

–De har stått på og argumentert godt for dette, og uten deres innsats hadde det neppe blitt noe av, sier Solbue.