Fylkesmann Jørn Krog har bestemt at folkehelsearbeidet i fylketskal styrkes med en større innsats på kosthold og fysisk aktivitet, ogmålgruppen er barn og unge 0-20 år.

Folkehelsearbeidet i fylket skal styrkes gjennom prosjektet «Sør-Trøndelag - det sunneste ogreneste fylket».

Satsingen foregår på tvers av flere sektorer. Fylkesmannen arbeidertett sammen med Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Den sørtrønderske befolkningen har god helse, og vi opplever enbetydelig forbedring av helse og levealder i befolkningen. Det er ingen tvil omat vår velferdsstat er i god utvikling gjennom utvikling av stadig nye lover ogregler som fremmer god helse, hygiene, kunnskapsutvikling og mye godfolkehelseopplysning.

God folkehelse krever stor oppmerksomhet, prioritet  og stort fokus i alle miljøer, ikke minst derbarn og unge oppholder seg mye. Hjemmet betyr nok aller mest, men også innendet offentlige virksomheter som barnehager og skoler. Det å ha kommuneplaner ogvirksomhetsplaner som forplikter kommuner i å ta helsehensyn i alt de gjør eret viktig strategisk grep som vi i dag vet virker. Det at barnehager har etfokus på sunn mat, og at skoler tilbyr minst en time fysisk aktivitet hver dagfor alle barn og ungdommer gir god helseeffekt i voksen alder. Dette er i dagdokumentert.

Prosjektet «Det sunneste og reneste fylket» erprosjektorganisert over tre år og prosjektansvarlige avdelinger hosfylkesmannen er Oppvekst- og utdanningsavdelingen og Sosial- oghelseavdelingen. Prosjektarbeidet er godt i gang og skal sees i en sammenhengmed Grønt flagg-satsingen i fylket. Det vil bli gjort tilgjengelig en konkretplan med en egen handlingsplan på fylkesmannens heimeside om ikke lenge.