Vegstrekningen på drøyt to kilometer er sterkt trafikkert både av biler og fotgjengere, og det ligger en barnehage tett ved vegen. «Gangveigruppen i Reinsgrenda» med Harald Fagervold i spissen har tenkt både å bygge og drive gang- og sykkelvegen i privat regi. Men det var ikke nok til at kommunestyret sa ja til søknaden.

Ville forskyve

Rådmannens innstilling i saken gikk blant annet på at planarbeidet som er nødvendig for et så stort tiltak skulle finansieres ved at gang- og sykkelveg i Haltvegen, som står på investeringsbudsjettet i 2017, forskyves til 2018. Innstillingen gikk også ut på at kommunen skulle ta ansvar for å utarbeide reguleringsplan for gang- og sykkelveg gjennom Reinsgrenda.

Vil ikke omprioritere

- Trafikksikkerhetsutvalget ønsker ikke å omprioritere tiltak som står på kommunens trafikksikkerhetsplan, sa Eivind Myklebust (Sp) som er leder i trafikksikkerhetsutvalget.

- Dette er et bra initiativ fra innbyggerne i Reinsgrenda, men vi vil ikke rokkere på trafikksikkerhetsplanen, sa ordfører Ove Vollan (H).

Krever dyrkamark

Flere av dem som tok ordet da saken ble behandlet i kommunestyret denne uken var bekymret over at det ville gå med mye dyrkamark til gang- og sykkelvegen.

- Jeg er enig med Myklebust og Vollan om ikke å omprioritere. Det vil gå med mye dyrkajord når vi må utom vegvesenets kvitstripe. Jeg mener det kanskje kunne løses på den måten det er gjort på vegen mellom Hopla og Kvithyll hvor vegskuldra på den ene siden av vegen er utvidet til gang- og sykkelveg. Det ville gjøre brøyting enklere også, sa Petter Harald Kimo (Ap).

Arne Langmo (SP) var også negativ til en omprioritering, og han mente det ville gå med 13 dekar dyrket jord til prosjektet. Han var også negativ til at tiltaket ville gå foran planene om en gang- og sykkelveg i Haltvegen på Stadsbygd.

Ulykkesbelastet

Per Brovold (SV) mente den aktuelle vegstrekningen hører til blant de aller mest trafikkerte vegen på Fosen, og at den er ulykkesbelastet.

- Det er mest problematisk ved Skaret og i Reinsalleen. I den tiden jeg har bodd i Reinsgrenda har 11 personer mistet livet på strekningen Sund-Bradden, fortalte han.

Harald Fagervold (PP) fratrådte som inhabil da saken var oppe til behandling.

Rådmannens forslag falt med 16 stemmer.