- Det er artig at noen setter pris på det jeg gjør, og synes at jeg fortjener en slik pris, sier en ydmyk Adrian etter at han får vite at han er blant de tre nominerte til årets talentpris i kultur.

16-åringen fra Rissa har over lengre tid utmerket seg som et talent innen teater og skuespill, og har til tross for sine unge alder spilt i en rekke lokale oppsetninger på Fosen.

Fullt opp

Nå er Adrian også aktuell i rollen som Erlend i det kritikerroste Korsvikaspillet i Trondheim. Spillet skildrer et vikingsamfunn i endring, og dreier seg om den mektige Håkon Jarl som ble myrdet av trellen Kark. Adrian og resten av ensemblet er premiereklare 23. juni.

- Det er en liten rolle. Men det er utrolig lærerikt å se proffene i aksjon, forteller Adrian.

I disse dager har han fullt opp med både øvinger i Trondheim, fotballtreninger, skole og sangtimer.

- Det er vanskelig å slå gjennom som skuespiller uten å kunne synge. Det er ikke akkurat min sterkeste side, derfor øver jeg mye på det nå, sier Adrian.

Fra høsten av blir imidlertid reiseveien til Trondheim langt kortere. Da skal Adrian nemlig flytte på hybel og starte på et treårig løp ved dramalinjen på Charlottenlund videregående skole.

Show for besteforeldrene

- Jeg flytter fra alle venner og kjente her hjemme til en ny by. Jeg gjør det for å kunne lære mest mulig. Å bli skuespiller er plan A, B og C. Det er ikke noe alternativ, sier den målbevisste 16-åringen.

Interessen for teater ble vekket til live da han som liten gutt ble med stefaren sin på amatørteater på Heimtun ved Leira i Rissa.

- Jeg husker at de satte opp Hakkebakkeskogen, og at stefaren min skulle spille Mikkel Rev. Jeg så på alle øvinger og forestillinger, sier han.

Etter hvert kunne den da 7 år gamle Adrian alle replikkene på rams.

- Jeg husket alle replikker i stykket, og holdte egne oppsetninger for bestemor og bestefar der jeg spilte alle rollene, ler han.

Bitt av basillen

Et par år senere skulle teaterlaget på Heimtun sette opp stykket Evig kjærleik, og da hadde Adrian dristet seg til å stå på scenen foran et langt større publikum enn bare bestemor og bestefar.

- Da var det gjort. Siden den gang har jeg spilt i 13 stykker, sier han og forteller at hans favorittoppsetning så langt har vært Olsenbanden Jr., hvor Adrian spilte rollen som Biffen.

- Det var artig å være litt stor og slem. En slik rolle hadde jeg aldri spilt før.

I tillegg til å være hovedrolleinnehaver på en rekke lokale stykker har Adrian også spilt i Den siste viking på Stadsbygd, hvor han spilte mot blant andre Nils Ole Oftebro.

Kamp om plassene

- Det jeg liker best med å drive med teater er å gå inn i en rolle og få lov til å fortelle en historie til publikum. Når jeg står på scenen føler jeg glede og stolthet, sier talentet.

Han er forberedt på å jobbe hardt for å oppnå skuespillerdrømmen.

- Målet er å slå gjennom, og en dag å få jobbe på Trøndelag teater. For å klare det må man være lærevillig og lytte til de med mye erfaring. Det er tøff konkurranse og mange om beinet. Kun 5 av 500 søkere kommer inn på teaterhøgskolen, sier han.

- Det er risikabelt, men det er det jeg ønsker, sier han bestemt.

Han legger ikke skjul på at talentprisen i kultur 2016 hadde betydd mye for han på veien mot målet.

- Spesielt nå som jeg skal flytte på hybel til Trondheim hadde det vært veldig fint med en slik pris, sier Adrian.

Fosna-Folket presenterer vinnerne i uke 25!