- En motorsyklist kjørte på elg, og elgen forsvant til skogs etter hendelsen. Sjåføren ble sendt til sykehus med skader i arm og fingre. Vi har rutinemessig opprettet en sak på forholdet, opplyser lensmann Gunnar Solli.

- Ikke til hinder

Fosna-Folket er kjent med at flere forbipasserende skal ha stoppet for å leite etter sjåføren, da de observerte sykkelen ute i grøfta.

- Flere har reagert på at sykkelen ble liggende etter uhellet, og noen skal ha begynt å lete etter sjåføren da de så den, hvorfor ble ikke sykkelen fjernet?

- Det ble prioritert å få sjåføren til sykehuset. Sykkelen ligger ikke til hinder for noen, hadde den ligget i veibanen så ville den ha blitt fjerna. Sjåføren har selv ansvar for å hente sykkelen når han får kommet seg, sier Solli.

- Eiers ansvar

Statens vegvesen er også tydelige på at så lenge kjøretøyet ikke ligger til hinder for trafikken, så er det eiers eget ansvar å få det fjernet.

- Vanligvis er det forsikringsselskapet til eier av kjøretøyet som tar kostnadene med å rekvirere bergingsbil, så lenge politiet ikke har behov for å undersøke det. Jeg ser den at folk reagerer og begynner å lete etter sjåføren, men det er altså eier av kjøretøyet sitt ansvar å ta det med forsikringsselskapet, sier Bjørn Langli i Statens vegvesen.