Ekstremværet er nå på vei inn over Fosen. Ivar meldte sin ankomst rundt klokka 15.00, og det stemte ganske nøyaktig. I dette øyeblikk tar vinden godt tak i husveggene. Gjenstander flyger gjennom lufta og allerede skal trær ha blitt veltet. Det er meldt om vindkast opptil 50 m/s, eller 180 km/t over store deler av fosen.– Dere på Fosen er midt i smørøyet og får den kraftigste vinden, sier Geir Ottar Fagerli, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.Han advarer mot å oppholde seg ute.– Det kan være svært farlig å oppholde seg utendørs. Vinden kan ta med seg gjenstander som vil fly gjennom lufta i stor hastighet, sier Fagerli, som advarer på det sterkeste mot å oppsøke uværet.Politiet kom 16.00 med en pressemelding:"Ekstremværet "Ivar" er på veg og politiet oppfordrer alle til å holde seg innendørs.

Det er varslet full storm fra vest, som vil treffe Sør-Trøndelag utover ettermiddagen i dag. Det er ventet at vinden vil bli sterkest i tidsrommet kl. 18.00-19.00, med avtakende vind til kuling styrke utover kvelden.

Politiet i Sør-Trøndelag har etablert stab og opprettet kontakt med andre nødetater og  blant annet Røde kors  og Trondheim havn. Avgjørelser om avsperringer av områder eller stenging av veger vil tas fortløpende. Informasjon vil legges ut på Twitter eller meldes i pressemeldinger, avhengig av hvordan situasjonen utvikler seg.

Tre sperrer veien på Røstad, Opphaug klokka 17.00 torsdag. Foto: Kenneth Ring