–Sekstitallsshowet i Bjugn kulturhus til helga blir min siste sceneopptreden, opplyserPer Roar Schjølberg til Fosna-Folket.

Gjennom mer enn fire tiår har Per Roar Schjølberg dukket opp påscener og i konsertlokaler med ulike bandkonstellasjoner. På slutten avsyttitallet var han med i bandet Hitway der han spilte sammen med folk somdelte hans forkjærlighet for heavyrock, og han fikk satt sitt enormestemmeregister på prøve.

Marmorstrupen

Det var ikke mange lokale sangere som gjorde hans vokalekrumspring på låter som Russel Ballards «Since you've been gone», gjort kjentav Rainbow, etter. Det han har manglet i evne til å huske tekster har han tattigjen med en forrykende energisk sceneopptreden og en fabelaktiv evne til å gialt til en hver tid. Til helga vil han entre scenen med to melodier. Den ene er«Delilah», som blir gjort i samme manér som Tom Jones. Den andre er ei låt somgruppa The Marbles gjorde suksess med. «Only one woman» ble skrevet av Barry ogMaurice Gibb, seinere kjent fra Bee Gees.

Slitasje

Årsakene til at Schjølberg har besluttet seg for å la konsertentil helga bli hans siste er flere. For det første hører han ikke lenger tilnoen fast bandkonstellasjon som møtes for å øve på opptredener. Sia åttitallethar han truffet karene i New Cats for å øve til stuntopptredener påØrlandsdagene eller liknende. I seinere tid har det vært færre høver for demtil å møtes til øving og jamming, og enda færre til å holde spillinger forpublikum. Dernest synes han ikke det har blitt noe lettere å memorere tekster,noe han nå opplever med låta til The Marbles, som han ikke har gjort tidligere.

Stemmen

Frontfigur i The Marbles var for øvrig Graham Bonnet, en avhardrockens mest kraftfulle vokalister. For fans av heavyrock er Bonnet kjentblant annet fra Michael Schenker Group, Alcatraz og Rainbow. I sistnevnte bandvar nettopp «Since you've been gone» den låta han ble best kjent for. Sist menikke minst har stemmebåndene til Schjølberg begynt å bli problematiske, og Mr.Voice forteller at de siste undersøkelse har avslørt flere arr som gjør stemmenmindre medgjørlig. –Med disse to låtene ønsker jeg å si takk for meg, sier fosenrockensgrand old man.