Fylkesrådmannen foreslo i utgangspunktet å bevilge 20 000 kroner til bluesfestivalen, og leder for Ørland Bluesklubb, Tor Hognes, var skuffet over forslaget fordi festivalen vanligvis har pleid å få 30 000 kroner av fylkeskommunen.

Etter at forslaget kom opp i kulturkomiteen ble imidlertid støtten økt, og Fylkesutvalget gikk enstemmig inn for kulturkomiteens forslag til tildeling første halvår 2015.

Tilskuddet Bluesfestivalen endte opp ble dermed på 50 000 kroner.

- Kulturområdet under press

Kirsti Leirtrø (Ap), leder av kulturkomiteen, sier at regjeringen er mer opptatt av skattelette til de rikeste enn å videreføre den frie og frivillige kulturens økonomiske rammevilkår.

- Som rådmannens saksframlegg sier, er kulturområdet under stort press etter regjeringsskifte. Når vi nå velger å prioritere bluesfestivalen, så er det på bakgrunn av deres frivillige innsats, og at de utvider festivalen med tilbud til barn og unge både i Ørland og Bjugn, sier Leirtrø.

Eneste fra Fosen

Ørland Bluesklubb og bluesfestivalen, som arrangeres fra 22. - 29. september 2015, har et totalt budsjett på 872 000 kroner, og Ørland Bluesklubb ba i sin søknad til fylkeskommunen om 100 000 kroner i tilskudd.

Av 56 søknader om tilskudd til fylkeskommunen i denne omgang, var 60 prosent av søkermassen lokalisert i Trondheim.

Totalt to aktører søkte om tilskudd fra Fosen. Ørland Bluesklubb er den eneste aktøren fra Fosen som det ble gitt penger til.