Det har i flere år vært arbeidet med planer om et nytt basseng i Leksvik, og nå har den såkalte bassenggruppa kommet med et forslag til løsning.  I morgen står saken på sakskartet til kommunestyret.

To bassenger

- Vårt forslag er at det bygges et basseng i tilknytning til leksvikhallen. Bassengruppa har også vurdert Testmann Minne skole og Leksvik sentrum som alternativer til plassering, men vi kom raskt fram til at Leksvikhallen vil være det beste alternativet, sier leder for gruppa Aud Dagmar Ramdal.

Bassenggruppa ønsker at det skal vurderes om det skal bygges to bassenger, ett opplæringsbasseng med litt varmere vatn enn et vanlig basseng, og et vanlig basseng.

Ønskelig med 25 meter

- Vi ønsker at kommunestyret ser på om vi skal ha et basseng på 16,67 meter eller ett som er 25 meter langt i tillegg til opplæringsbassenget. Det hadde vært ønskelig med ett på 25 meter, men det blir en del dyrere i drift, sier Ramdal.

I følge Ramdal er det satt av 45 millioner kroner i Leksvik kommunes investeringsbudsjett til nytt basseng. I denne summen inngår det også nytt ventilasjonsanlegg i Leksvikhallen, samt oppgradering av garderober i hallen.