Tyveriet skal ha skjedd rundt klokken 10.30.

- Dette skjedde mens butikken var åpen. To engelsktalende menn er mistenkt i saken. Betjeningen i butikken fikk nok en dårlig følelse. Så gikk de gjennom varene, og så at to klokker, som ikke var solgt, plutselig var borte, opplyser operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund i Trøndelag politidistrikt.

Ukjent bil

Klokken 16.30 hadde ikke politiet pågrepet noen i saken.

Fosna-Folket får fra operasjonssentralen i Trøndelag politidistrikt opplyst at de to mistenkte er to menn i 25-30-årsalderen.

  • Den ene har svært kort hår. Nærmest en piggsveis. Vedkommende var iført en svart boblejakke og muligens en treningsbukse. Mannen brukte også joggesko med noe selvlysende grønt eller gult på.

  • Den andre mannen hadde en mørk lue på seg. Vedkommende brukte også svart bukse og lyse, muligens beige sko. Han hadde også en svart boblejakke.

Politiet har ingen opplysninger om hvilket kjøretøy de eventuelt har brukt.

- Det er ikke utsikt mot parkeringsplassen fra butikken, så betjeningen har ikke sett hvilken bil de eventuelt har forlatt stedet i, forteller operasjonsleder Aaslund.

Overvåkningsbilder

De to mistenkte mennene ble fanget opp av butikkens overvåkningsbilder.

Politiet har gått gjennom bildene for å få bedre oversikt over hva som har skjedd.

Fosna-Folket var i 12.00-tiden lørdag i kontakt med gullsmeden på Libra-senteret, men der har de ikke opplevd noen mistenkelig aktivitet lørdag formiddag. Politiet har heller ikke fått meldinger om lignende tyveri andre steder i Trøndelag, ifølge operasjonssentralen.

Én gang før

Tyvene tok seg tid til å gi sin vurdering av servicen i butikken. De skal ha trykket på den grønneste knappen. Foto: Skjalg Ledang

Varehussjef Rune Skogø i Elkjøp Fosen sier det er svært sjelden at Brekstad-butikken blir utsatt for slike tyveri.

- På tre år har det vel skjedd én gang før. Heldigvis slipper vi stort sett unna denne typen kriminalitet på Fosen, påpeker han.

Skogø anslår at klokkene som ble stjålet lørdag har en verdi på rundt 5000 kroner. Da Fosna-Folket snakket med ham, hadde han ikke fullstendig oversikt over om det var mer enn de nevnte klokkene som var stjålet.

Tyvene så også ut til å være svært godt fornøyd med servicen på varehuset.

- På tur ut med tyvegodset trykte tyvene til og med på den grønneste knappen ved utgangen som forteller at kunden er veldig godt fornøyd med servicen, sier varehussjef Skogø ved Elkjøp Fosen.

Tips fra Åfjord

Fosna-Folket er kjent med at to menn, som passer til beskrivelsen av dem som var innom Elkjøp på Brekstad, var innom Euronics i Åfjord i 13.00-tiden lørdag. Der skal de to ha spurt etter sportsklokker. De skal også ha sagt at dette var "gifts", men uten å spørre om pris. Betjeningen skal ha fattet mistanke og låste skapet med sportsklokkene. Ingenting ble stjålet fra butikken.

Politiet skal være varslet om denne hendelsen.

Vet du noe om saken? Tips politiet på telefon 02800.