Formannskapet i Ørland vedtok torsdag i forrige uke at byggesøknadene fraHvitsand AS, Hel-Mar AS og Per Ulriksen AS skal utsettes fram til atområdeplanen for Brekstadfjæra er behandlet. Bedriftene planlegger tre ulikebygg som skal settes opp på området. Byggeprosjektene ble satt på vent som en følge av bygge- og delingsforbudet som Ørland kommune for en tid tilbake innførte mens reguleringsarbeidet pågår.

Per Kristian Ulriksen sier at han frykter at næringsvirksomhet som han driverkan havne på Ulsetmyran (journ.anm.: ved Ørland medisinske senter) på Brekstad. I så fallvil Senterpartiet møte seg sjøl i døra, med kravet om jordvern. Hvis det legges opp til at vi skal etableresder, vil jeg i stedet velge en etablering på Reitan-området i Ervika i Bjugnsom er sentralt ved veien, sier Ulriksen. Ulsetmyran er vurdert som industriområde. Hva som blir  resultatet i den nye reguleringsplanen vil presenteres i kommunestyremøtet 22. juni.

Varaordfører Knut Ring (Ap) trekker fram at sakene til entreprenørene er høytprioritert.

-Vi fikk søknadene inn i april og tok dem til behandling sisttorsdag, sier han for å understreke at vil gjøre sitt beste i arbeidet med åtilrettelegge for næringslivet.

-Ingen av søknadene ble avslått. De ble utsatt i cirka fire -femuker i påvente av områdeplanen for Brekstad sentrum. Vi er svært opptatt av godnæringsutvikling. Dette er en av de fire viktigste grunnpilarene for utviklingi kommunen. Vi har sterke føringer på at det skal etableres og videreutviklesgode og stabile arbeidsplasser også på utsiden av gjerdet til Ørlandhovedflystasjon. Dette formidlet vi også veldig sterkt i formannskapet, sierhan.

Ørlandsordfører Hallgeir Grøntvedt forklarte til Fosna-Folket forrige fredag, at områdeplanen skal opp i formannskapet 12. juni.

- I kommunestyret19. juni vil vi foreslå at byggeforbudet skal oppheves. Vi skal gjøre vårt beste for at sakene til de tre entreprenørene skal behandles før sommerferien, sa han.