Sju entreprenører har levert pristilbud på jobben med å bygge ny veg på den tre kilometer lange strekningen fra kommunegrensa Rissa/Leksvik til Olsøy og rundt en kilometer veg ved Olsøysvingen. Prisene varierer fra 111 til 145 millioner kroner.

Det er Statens vegvesen som melder om dette.

Løkke og Syltern

To Fosen-entreprenører, begge fra Åfjord, har levert inn pristilbud: Tore Løkke og Johs. J. Syltern. Begge ligger lavest i pris - Syltern aller lavest.

Disse har levert inn tilbud:

  • Anton – 145.689.096 kroner

  • Røstad – 136.138.537 kroner

  • Austad – 134.932.784 kroner

  • BL Entreprenør – 129.935.402 kroner

  • PEAB – 123.887.000 kroner

  • Tore Løkke – 123.030.506 kroner

  • Johs. J. Syltern – 110.955.755 kroner

– Vi er godt fornøyd med å ha fått sju tilbud på jobben. Det tyder på god konkurranse i markedet, sier prosjektleder Hanne Louise Moe i Statens vegvesen.

Fosenvegene

Leksvik grense-Olsøy er delparsell 2 på strekningen Keiserås-Olsøy, og en del av utbyggingspakken Fosenvegene. Den tre kilometer lange nye vegen går hovedsakelig i jomfruelig og til dels kupert og bratt terreng. To bruer, Skaudalbrua (90 meter) og Olsøybrua (39 meter) inngår også i entreprisen. Anleggsarbeidet på delparsell 1 fra Keiserås til Rissa grense startet opp i mai i fjor og pågår fortsatt.

I utlysninga inngår også Olsøysvingen, som er en skarp venstrekurve et stykke etter toppen av Olsøybakken. Tiltaket omfatter omlegging og utretting av kurven. Dette er det første delprosjektet med anleggsarbeid på strekningen mellom Olsøy og Årnes i Åfjord.

Skal kontrollregne

– Nå skal vi først kontrollregne prisene og gjennomføre firmaevaluering. På den bakgrunnen skal vi innstille entreprenør. Denne prosessen håper vi å bli ferdig med før fellesferien, slik at entreprenøren som får oppdraget kan starte opp arbeidet til høsten, sier byggeleder Ørjan Edvardsen i Statens vegvesen.

Statens vegvesen bygger på vegne av Sør-Trøndelag fylkeskommune og Nord-Trøndelag fylkeskommune.