Tina Rødde Paulsen forteller at givergleden har vært stor før jul, og organisasjonen har fått inn både gaver, møbler og klær som har kommet andre til gode. Det organisasjonen hnå har behov for er flere frivilllige til å hjelpe til med det praktiske,  og Tina har et stort ønske om å få på plass et egnet lokale som kan fungere som en møteplass.

Har søkt om driftsmidler

-I dag er vi to aktive medlemmer som tar oss av det praktiske, men vi skulle gjerne ha vært flere. Nå har vi søkt om driftsmidler fra NAV, og det vi ønsker oss aller mest er et lokale der vi kunne hatt noen frysere og tørrvarelager, som også kunne fungert som en møteplass, sier Rødde Paulsen.

Hun forteller engasjert om sin visjon for en slik møteplass, og ser for seg at det også hadde vært fint om det var mulig å etablere en utstyrssentral der man kunne fått leid diverse fritidsutstyr.

-Vi ønsker å opprette møteplass for de som har behov for litt hjelp, der det ikke blir så synlig. Det hadde vært topp om vi kunne kombinert det med en utstyrssentral der folk kunne fått låne fritidsutstyr og annet, gjøre det litt kult. Det er min store drøm, sier Tina.

Trenger lokaler

Det hadde vært flott om det var noen som kunne leid ut et lokale uten å ta penger for det i starten, for det finnes det ikke midler til, forklarer Tina. Hun forteller også at mange lurer på hvem Fattig Talt er for, og hva som egentlig menes med fattig.

-Vi er ikke fattige i Norge, er det mange som sier. Det stemmer at vi ikke kan sammenligne oss med fattige land, men mange har lav inntekt i en kort eller lengre periode, og det er disse vi er til for slik at en byrde kan bli overkommelig med litt støtte, sier Rødde Paulsen.

Det kan være mange årsaker til at man havner i en vanskelig situasjon, og det å ikke kunne være med i sosiale settinger på grunn av manglende økonomi er også fattigdom, mener hun.

Ekstrakostnader

Fritidsaktiviteter og bursdager er noen eksempler på ting som koster penger. Årsavgifter på fritidsaktiviteter koster ikke nødvendigvis så mye i seg selv, men det er alt som også kommer i tillegg som gjør at det kan bli vanskelig for enkelte, tror Tina.

-Det er ikke det at en årsavgift er så dyr, men så kommer det forestillinger der du må betale for å se ungene opptre. Så må man ta med kaker til åpen dag og andre anledninger, i tillegg til bursdagsgaver og slikt. Det kan bli mye til sammen for dem som har det trangt økonomisk, forklarer Rødde Paulsen.

Organisasjonen ønsker å være synlig for det som er vanskelig å være synlig om i Norge, den tause fattigdommen som holdes innenfor en ramme av husets fire vegger, forklarer Tina.

Kan ikke leve av dugnad

-I de store byene har man fattighuset og Frelsesarmeen, vi ønsker å være et tilsvarende tilbud her ute, sier Tina, som sammen med Grete Eid Johansen er primus motor for den frivillige organisasjonen.

Tina tror at en slik møteplass også kunne vært et fint treffpunkt for ungdom som faller utenfor de tradisjonelle fritidstilbudene, og håper drømmen om en sosial møteplass går i oppfyllelse.

-Vi trenger flere frivillige og midler til å drifte. Det er flott med dugnad og frivillighet, men vi kan ikke leve av det. Vi som driver det må også ha litt å leve for, sier Tina.