- Jeg har fulgt opp mine barn på kamper og treninger, og synes i grunnen at man har en plikt til å engasjere seg. Etter hvert som at mine egne barn sluttet, var det ikke bare å hoppe ut av alle verv. Dette har blitt en livsstil, sier Tor Øystein Grøntvedt (55) fra Brekstad.

De fleste som har spilt fotball eller håndball i Ørland de seneste tiårene kjenner Tor Øystein, enten det er som oppmann, lagleder, trener, økonomiansvarlig og leder av Ørland Sparebank-cup.

Sportsidiot

- Det er nok snakk om flere årsverk, sier Tor Øystein om sin egen innsats.

Han begynte som fotballtrener allerede på 80-tallet, og ble etter hvert styremedlem i Ørland Ballklubb da klubben ble stiftet i 1994. I dag er han kasserer i fotballgruppa, i tillegg til å være rådgiver for arrangørene av Ørland sparebank-cup. I løpet av det som utgjør over 30 år har Tor Øystein innehatt en rekke frivillige verv i organisasjonen.

- Idrett har alltid vært viktig for meg. Jeg følger med på det aller meste, og har spilt både handball og fotball selv. Du kan nok kalle meg en typisk sportsidiot, ler han.

Det falt seg derfor naturlig for seksbarnsfaren å stille opp som trener og lagleder da hans egne unger begynte med idrett.

Gode rollemodeller

- På det verste var jeg trener for to ulike lag, samtidig som jeg ledet Ørland Sparebank-cup og hadde verv i styret, forteller Tor Øystein og minnes en travel periode.

Men da barna hans etter hvert sluttet med håndball og fotball følte ikke Tor Øystein seg moden for å gi seg.

- Det gode miljøet blant oss i styret har gjort det morsomt å fortsette. Men den viktigste drivkraften har vært å jobbe for at barn og unge er i aktivitet og trives. Det er viktig for samfunnet vårt, sier han.

Tor Øystein husker selv hvor viktig det var med gode rollemodeller da han bodde på internat på Brekstad, og fikk bli med «voksenkaran» på fotballbanen.

Krevende arbeid

- Jeg så veldig opp til dem for det arbeidet de gjorde. Jeg vil gi noe tilbake ved å gjøre det samme for mine og andres barn, forteller han.

Han legger ikke skjul på at det til tider har vært tøffe tak.

- Summen av alt arbeidet har vært ganske krevende. Særlig når det gjelder hvor mye tid som har gått med. Jeg husker også at klubben sleit økonomisk en periode, hvor vi jobba hardt for å få økonomien på fote igjen. Men det klarte vi.

Til tross for at han til tider har hatt hendende fulle med både økonomistyring og planlegging av cup, har Tor Øystein vært opptatt av å følge opp egne barn.

Kona Brit har imidlertid måttet trå til litt ekstra når Tor Øystein har vært på møter og kamper.

- Min bedre halvdel har tatt en del av støyten når jeg har vært borte. Det har blitt en del sene kvelder og reising, vedgår han.

- Beæret

Mange vil nok beskrive Tor Øystein som et utpreget ja-menneske. Og det er han ikke uenig i.

- Jeg har vanskelig for å si nei. Det kommer naturlig for meg å si ja til det meste, sier han.

Den mangeårige innsatsen førte i 2013 til at Tor Øystein mottok Idrettens hederspris «for fortjenestefullt arbeid for idrettens sak». Nå kan han også vinne årets Fosenpris. Men det er ikke prisutdelinger som er viktigst for Tor Øystein.

- Jeg er beæret over nominasjonen, men kan ikke si at jeg er så opptatt av å vinne priser. At noen synes jeg har gjort en god innsats er nok for meg.

Nå som han har trappet ned noe på dugnadsarbeidet er det mer tid med barn og barnebarn som ligger hans hjerte nærmest.

Fosna-Folket presenterer vinnerne i uke 25!