Dette forut for kommunestyrets samling i dag torsdag, hvor saken kommer opp.

– Bedt om å forlate møtet

Debatten har ikke minst gått rundt kontrollutvalgets leder Jens Maseng (Ap) de siste månedene.

Arbeiderpartiets Gunnhild Tettli var til stede på møtet. Der la hun på nytt fram forlag på Jens Maseng for fortsatt leder av kontrollutvalget.

– Vi har gått gjennom sakene hvor posisjonen har kommet med sin kritikk. Vi har ikke funnet noe å sette fingeren på. Derfor framla vi forslag om at Jens Maseng skulle fortsette som leder. Dette så ikke til å falle i god jord, da vi i opposisjonen deretter ble bedt om å forlate møtet.

Det var NRK som skrev om den siste  utviklingen i denne saken først.

Munnkurv?

Tettli reagerer i tillegg på at ørlandsordfører Tom Myrvold (H) har kommet med det hun oppfatter som trusler om å anmelde i forhold ordbruken i saken. Ord som kameraderi og korrupsjon har vært i bruk.

– Jeg føler meg også bundet ved at vi nå blir bedt om å holde oss fra å debattere denne saken i media og på sosiale medier, for å forhindre støy. Vi ble i møtet informert om at ordføreren ikke vil åpne for debatt i denne saken under møtet torsdag. Jeg savner åpent og rent demokratisk spill. Nå vet vi ikke hva som kommer opp som forslag i forhold til kontrollutvalget, fortviler Tettli.

Kjenner seg ikke igjen

Ordfører Tom Myrvold kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene som Tettli gir.

– Samlingen ble åpnet og hevet på ordinær måte. Hele poenget med samlingen var å enes om forslag rundt nyvalg av kontrollutvalget. Dette var i tråd med vedtak som allerede er fattet. Vi er ikke imot at opposisjonen har lederfunksjonen i kontrollutvalget, men vi har reagert på en del som har blitt gjort av nåværende leder. Når opposisjonen ikke hadde noen navn å komme med, var det liten vits i å fortsette møtet. Derfor avsluttet jeg møtet på ordinær måte. Deretter tok vi i posisjonen oss en prat i forhold til denne saken.

– Har du bedt politikerne om å holde seg unna å uttale seg offentlig om denne saken?

– Nei, men jeg åpnet onsdagens møte med å si noe om hva som bør forventes av oss ledere i forhold til blant annet ytringer på sosiale medier. Jeg er ikke ute etter å kneble noen, men ledere bør etter mitt syn velge arena med omhu, mener Myrvold.

– Grunnlag for anmeldelse

– Åpnes det for debatt i denne saken når den kommer til politisk behandling?

– Det foreligger et gjeldende vedtak på at denne saken skal opp, så det blir ikke åpnet for debatt rundt det spørsmålet. Rundt valget av nytt kontrollutvalg skal alle som vil si sitt få komme til orde.

Når det gjelder ordbruken, så mener Myrvold at en del har gått alt for langt.

– Det kan være grunnlag for anmeldelse når folk bruker ord som her har vært nevnt i debatten. Hvis man trekker inn de beskrivelsene som har blitt brukt, som må de som framsetter dem kunne framlegge bevis for sannhetsgehalten, sier Tom Myrvold.

– Når opposisjonen ikke hadde noen navn å komme med, var det liten vits i å fortsette møtet, mener Ørland-ordfører Tom Myrvold. Foto: Skjalg Ledang