På bakgrunn av den delvise brukollapsen på Skjeggestad bru på E18 i Holmestrand i Vestfold, har Statens vegvesen laget en liste over 523 bruer som går over kartlagte områder med kvikkleire.

Utglidning av store jordmasser under og rundt Skjeggestad bru førte til at en av brupilarene kom ut av stilling. Det er ennå ikke slått fast hva som er årsaken til at jordmassene ble satt i bevegelse, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Fosen-bruer som skal undersøkes: *Refså (FV 715, Rissa)*Fossbrua (FV 715, Rissa)*Rokset (FV 715, Rissa)*Sundsbrua (FV 717, Rissa)*Tverrelv (FV 718, Rissa)*Teksdalsbrua (FV 721, Bjugn)*Ytterelva (FV 755, Leksvik)Se hele listen (ekstern lenke) her.– Ikke utrygt

Statens vegvesen presiserer at det fortsatt er trygt å kjøre på de 523 bruene som skal undersøkes.– Dette betyr ikke at det er utrygt å kjøre på disse bruene. Vi anser norske bruer for å være generelt trygge. Det som skjedde med Skjeggestad bru på E18 mandag ser vi på som en ekstraordinær hendelse. Denne gjennomgangen gjør vi for å skaffe oss oversikt over de potensielle bruene, og slik at vi kan iverksette tiltak hvis det skulle vise seg å være nødvendig, sier Jane Bordal i Statens vegvesen, i en pressemelding.