Bjugn Ap sier på sin hjemmeside at de vil satse bl.a. på skole i denne valgkampen.

De vil absolutt ikke gi skattelette til de rikeste. Men de går ikke av veien for å gi alle innbyggere - uansett økonomisk situasjon - en ekstraskatt på det huset de bor i. At Bjugnskolen scorer så dårlig skyldes nok ikke hverken lærere eller elever. Men er et resultat av sulteforing gjennom mange rødgrønne år.

Men altså...Ap er så redd for skattelette, men hvem er de disse rikingene som de kjører denne svertekampanjen mot? Ap finner faktisk en av disse "verstingene" i sin egen partileder. Det kan jo virke litt rørende at han vil gjøre det verre for seg selv ved å være snill med de fattige. Men vent litt...kan det være at han er trygg på at han alltid vil finne måter å forbli en av Norges rikeste menn på?

Vi kjenner bare til en ungdomsorganisasjon som har egen øy med tilhørende fasiliteter, ferge og kaianlegg. Dette står for oss som en sterk søknad til rikingklubben.

Tidligere partileder i Ap gjør furore på facebook med sine 350 000,- kroner pr time for å holde et foredrag...penger som hun elegant unnlot å rapportere til den norske stat. Riking? Kanskje det...det kommer jo an på målestokken. Nå gjør ikke alt dette så mye for oss som tilhører Høyre - for i vårt parti er det aksept for at ikke alle er like. Noen er rike, og det er bra det, for mange av dem er viktige støttespillere i arbeidsmarkedet. Vi i Høyre aksepterer at noen jager etter pengene og får en fet bankkonto, mens andre følger andre verdier i livet og gir oss f.eks. store sceneopplevelser eller nyttig frivillig innsats, etiske betraktninger og poesi i hverdagen. Vi trenger alt dette!

Men så har vi i Høyre også en valgkamp som fokuserer på viktige samfunnsspørsmål. Det er ikke et mål for oss å sverte en samfunnsgruppe som har mer penger enn andre. Vi fokuserer på forhold ved samfunnet som vi ærlig og oppriktig ønsker å forbedre. Vi ønsker en sterk offentlig sektor som gir alle mennesker en forsvarlig grunnpakke av velferd innen skole, helse og infrastruktur.

Men vi har også en åpen hånd til privatpersoner som ønsker å gjøre en forskjell i samfunnet. Dette er ok for oss enten de er rikinger som kommer med en stor bedrift, eller det er en enkelt entusiastisk person som kanskje trenger kommunal støtte og/eller velvilje for å skape sin egen arbeidsplass. Og så må vi ikke glemme at mange av de virkelig gode prosjektene er gjennomført som et samarbeid mellom offentlig og privat...f.eks. veien mellom Orkanger og Trondheim.

Høyre godtar og ønsker et samfunn der mangfoldet blomstrer. Der menneskene får sin grunnleggende trygghet gjennom et godt offentlig velferdssystem og der enkeltmennesket får utfolde sine talenter i meningsfylte offentlige jobber samt i kultur- og næringsliv.

Anne M. Bjørnerud

Jan Vollan

Einar Aaland

Listekandidater Bjugn Høyre