Totalkostnadene for prosjektet var tidligere beregnet til 3 175 000 kroner. I kommunestyremøtet 13. november foreslo Høyres Steinar Saghaug å utsette behandlingen.

- I utgangspunktet er dette en fin sak. Parkeringsplassen er en trist plass å komme til nå, men jeg er redd signaleffekten av å si ja. Med den økonomiske situasjonen Leksvik kommune er i, synes jeg ikke det passer nå. Derfor ber jeg administrasjonen om å finne ut om det lar seg gjøre å ordne opp og asfaltere parkeringsplassen innenfor en lavere økonomisk ramme enn det som er foreslått i saken, sa Saghaug.

Forhandlingsmøte

Rådmannen og hans stab fikk frist til 1. mars 2015 for å legge fram saken på nytt for kommunestyret. Saken er nå lagt frem for behandling i kommunestyremøtet 11. desember.  Etter forrige møte har kommunen gått i dialog med Rambøll.

«Der ble vi ble enige om å prøve et forhandlingsmøte med entreprenør som leverte det laveste tilbud. Entreprenøren ble kontaktet før vedståelsesfrist utløpte og forhandlingsmøte ble gjennomført 04.12.2014. Møtet førte til at prisen ble redusert til 2 000 000,-inklusive mva», heter det i saksfremlegget til kommunestyret.

Dette er fjernet

Reduksjonen i pris har medført at flere elementer er tatt bort fra prosjektet:

- Belysning redusert fra 11 til 7 master.

- Ingen nedsetting av overvannskum.

- Enklere løsninger ned til fortau.

- Betydelig mindre bruk av kantstein for markering av handikapplasser/ universell utforming.

- Entreprenør har også kuttet priser på flere poster i tilbudet.

Låneopptak

Leksvik-rådmann Kai Terje Dretvik innstiller på at prosjektet vedtas med en ny totalramme på 2 230 000 kroner.

«Beløp over tidligere innvilget ramme Kr.230 000,- inklusive mva., finansieres med ekstra låneopptak», heter det i innstillingen.