Her var det besøk både av elever fra Botngård og Ørland ungdomsskole og Fosen videregående skole.

Inne i Fosenhallen ventet det mange spennende stands der ungdommene kunne høre mer om alt fra politiyrket, kommunal teknikk, fysikk, medier, restaurant- og matfag, helsefag, transport og ventilasjon. For å nevne noe.

Mange ble lurt

Per Bjørn Eggen fra Bjugn kommune stod på stand for første gang i år, og hadde for anledningen plassert ut to vanndunker der ungdommene skulle finne ut om drikkevannet smaker best i Bjugn eller Ørland. Det at de to kommunene har samme drikkevannskilde var det ikke alle ungdommene som hadde fått med seg, ifølge Per Bjørn Eggen.

- Nei, på de fleste av lappene står det vannet smaker forskjellig, smiler Eggen.

«Lurespørsmålet» trakk mange ungdommer til standen hans.

God interesse

- Ja, det er mange som har kommet bort for å smake. Tanken er å få litt oppmerksomhet, og at jeg kanskje kan bidra med rekrutteringa til kommunal teknikk, forteller Eggen.

Forsvaret stilte også med egen stand under Mulighetenes Messe. Rekrutteringa gikk godt, skal vi tro Stian Reinfjord Pedersen, Marie Fiskum og Magnus Thesen fra Ørland hovedflystasjon.

- Vi prøver å gi dem innsikt i noe av det Forsvaret holder på med. Interessen virker god så langt, sier de.

Design og arkitektur

Etter å ha gått flere runder rundt i Fosenhallen tok 9. klassingene Silje Katrin Dahl (14) fra Opphaug og Aurora Engen (14) fra Uthaug en liten matpause. Jentene synes begge at en jobb innen politiet eller brannvesenet virker spennende.

- Men jeg har lyst til å gå kunstskole. Jeg har ikke bestemt meg helt hva jeg vil bli enda, men det er mange muligheter innen design og arkitektur, sier Aurora som forteller at hun tenker mye på hva hun skal gjøre etter at hun er ferdig på ungdomsskolen.

- Mye å velge i

Mulighetenes messe arrangeres av kommunene Ørland og Bjugn, Fosen opplæringskontor, Fosen videregående skole og Ørland- og Bjugn næringsforum. Målet med messa er å sette fokus på mulighetene som finnes både i Ørland og Bjugn, men også resten av Fosen.

Aurora og Silje Katrin synes det er fint at det arrangeres ei slik messe.

- Det er veldig artig å se alle mulighetene man har. Det er mye å velge i, sier jentene.

Se bildegalleri øverst i saken.