Fylkesmannen i Sør-Trøndelag har lagt fram sin handlingsplan for Inn på tunet 2017 – 2019. Nå arbeides det med samordning av denne satsinga i begge Trøndelagsfylkene. Som kjent blir nord og sør til ett fra og med 1. januar neste år.

Bidragsytere

Plana er laget i samarbeid med flere samarbeidspartnere. Planen er utarbeidet i et fellesskap mellom Fylkesmannen, Skjetlein Grønt Kompetansesenter, Innovasjon Norge, Inn på tunet Midt-Norge, Sør-Trøndelag Bondelag og representanter fra kommunene.

Landbruket lokker med et mangfold av arbeidsoppgaver, nærhet til dyr, naturen og livsprosessene og god plass. Dette er ei god ramme for læring og mestring.

Tilbudet

Til sammen er det 60 gårder som har tilbud innen helse, omsorgs og skolesektoren. Av disse er 34 godkjent hos Matmerk i Inn på tunets godkjenningsordning. Målet er at alle Inn på tunetgårder skal godkjennes.

Arbeidet med Inn på tunet i Sør-Trøndelag var i perioden 2001-2012 prosjektorganisert. Prosjektene har hatt årlige handlingsplaner. Denne handlingsplanen følger opp tidligere handlingsplaner samtidig som den tar innover seg nasjonale føringer og planer. Det er lagt vekt på å lage en tydelig tiltaksplan som skal evalueres årlig.