Dette melder NTB.

Det skal kun være Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet de grønne som er imot dette. De øvrige partiene ber ifølge NTB regjeringen snarest legge fram forslag til «endring av lov om motorferdsel i utmark og vassdrag som sikrer lokal forvaltning innenfor tydelige, nasjonale retningslinjer».

Frykter mer villmannskjøring

Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap) er skeptisk til et totalt frislipp av motorferdsel i utmark.

- Jeg ønsker meg tydelige retningslinjer fra staten. At ansvaret for regulering av motorferdsel i utmark overlates til kommunene, kan føre til litt mer villmannskjøring. Jeg har imidlertid tiltro til at kommunene klarer å håndtere dette, sier hun.

Vil beskytte stillheten i naturen

Stortingets energi- og miljøkomité avga innstilling i saken i dag. Det knyttes nå stor spenning til hvilke nasjonale retningslinjer som skal legges til grunn. Ifølge NTB har Høyre og Frp samt Senterpartiet flertall for å begrense forbudet mot motorferdsel i utmark til å gjelde verneområder og nasjonale villreinområder. Åfjord-ordfører Stjern håper i utgangspunktet på strengere retningslinjer.

- Da blir det veldig opp til kommunene å håndtere dette fornuftig. Jeg ønsker uansett ikke å pakke full fjellene i Åfjord med snøskutere. Vi kan godt ha flere løyper, som er tilrettelagt for skuterkjøring, men jeg vil ikke ha snøskutere på hver en fjelltopp. Det skal fortsatt være mulig å gå en femtimerstur og nyte stillheten i fjellet, uten å møte på en skuter, mener hun.

Prøveprosjekt

Åfjord kommune er med på et prøveprosjekt for motorferdsel i utmark.

- Vi er i ferd med å regulere en løype, som er tilrettelagt for skuterkjøring. Dette er i samarbeid med blant andre grunneiere, forteller Stjern.