Tirsdag denne uka kunne Fosna-Folket melde at Bjugn er utpektblant Norges beste kommuner på veksttrykk med fire prosent forventetboligprisøkning.

Eiendomsmegler og daglig leder i PROA Eiendomsmegling påBrekstad, John Kolbjørn Baardsgaard, kan fortelle at de opplevde en økning på14 prosent i prisene på boliger og leiligheter de formidlet i Fosen i 2013. Detbetyr en økning på 1500 kroner per kvadratmeter.Før og etter 14.06.12

– Vi forhandler flest enheter i kommunene Ørland, Bjugn, Åfjordog Rissa. Prisene på boliger har steget mest i Ørland, Bjugn og Åfjord,forteller Baardsgaard.

For ikke minst Ørland og Bjugn framstår før og etter 14. juni2012 som et skille. Det var dagen det ble vedtatt at Ørland skal huse framtidaskampfly.

– Tida før vedtaket var preget av usikkerhet i markedet. Vi hari ettertid fått en vekst i eiendomsprisene som en følge av en forventing omdette i markedet. Snittprisen på en solgt enebolig på Ørlandet har i 2013ligget på to millioner kroner, og det er ikke spesielt høyt. Slik sett harmarkedet i Fosen i større kommet etter den generelle nivået ellers, sier JohnKolbjørn Baardsgaard.

Flere ønsker leilighet

Mens det har vært en økning i omsetningen av eneboliger ogleiligheter, så har salget av feriehus og hytter i større grad stagnert.Baardsgaard tror innføringa av bompenger til/fra og i Fosen kan være en avårsakene til dette.

Et annet trekk på boligsida er at etterspørselen etterleiligheter og rekkehus i Fosen er økende.

– Flere etterspør leiligheter enn før. I tillegg til innflyttingtil kommunene har man en forflytting av innbyggere innad i kommunene, ved atblant annet eldre søker seg inn til sentrumsnære områder. Da er det i førsterekke en mer «lettstelt» leilighet de har på ønskelista,forteller Baardsgaard.

Stor tro på 2014

John Kolbjørn Baardsgaard sier utviklinga fra 2013 mestsannsynlig fortsetter utover i inneværende år.

PROA Eiendomsmegling har opplevd størst prisvekst i Ørland, Bjugn (bildet) og Åfjord.