Interpellasjonen, som var ført i pennen av Knut Ola Vang på vegne av Leksvik Ap, ble rettet til ordføreren i forbindelse med kommunestyremøtet torsdag.

Sliter i dårlig vær

I interpellasjonen skriver Vang at hurtigbåten mellom Trondheim og Vanvikan ved gjentatte anledninger blir innstilt når det er vanskelige værforhold i havna i Vanvikan. Havna er også av en slik beskaffenhet at det er nærmest umulig for større båter, som brukes i andre samband, å legge til i Vanvikan. Hurtigbåtforbindelsen til Trondheim er viktig for pendlere både i Rissa og Leksvik, og for andre reisende som har ærend i Trondheim. En ny videregående skole i Vanvikan vil også være avhengig av et stabilt samband, skriver Vang.

Lokalt initiativ

Lokale initiativtakere i Vanvikan har gått i spissen og skissert planer for ombygging av havna, noe som vil forbedre regulariteten i sambandet.

Etter svar på temaet om ny havn i interpellasjoner i de trønderske fylkeskommunene mener Vang at arbeidet med ny havn må starte lokalt.

Et enstemmig kommunestyre i Leksvik stilte seg før jul i fjor bak en bevilgning i investeringsbudsjettet på 300 000 kroner til et forprosjekt om havneombyggingen.

Med bakgrunn i dette ønsket Vang å vite hvordan dette arbeidet tas videre, og hva som har skjedd i saken siden budsjettvedtaket.

Skal møte Trondheim Havn

Ordføreren svarte at det er naturlig å starte en drøfting med Trondheim Havn, som står som eier av havna, om hva som bør gjøres. Men det er også mange andre aktører som må involveres. Saghaug kunne dessuten informere om at 20. mai skal det være et møte mellom Trondheim Havn og kommunen om hva som kan gjøres for å bedre forholdene i havna i Vanvikan.