I likhet med i dag er avissidene preget av ulike kuriositeter gjennom sommeren. På 60- og 70-tallet løste Fosna-Folket problemet med lite nyhetssaker med å gi ut færre aviser, eller å ikke gi ut avis i det hele tatt. Det er morsomt å se hva som opptok oss i de forskjellige ti-årene. I dag er det nesten utenkelig at man skal handle dagligvarene over disk, men for 50 år siden debbaterte man selvbetjente hyller. Mopedbilens inntog i Norge skapte også oppsikt lokalt. Og ikke minst, det å se stive millitærmenn i olabukse og rutete skjorter var ikke noe mann måtte gå glipp av.

En annen morsom sak var da en av avisas journalist lette etter en skikkelig agurknyhet sommeren 2008. Og jammen fant han en også.

Vi tar deg med tilbake til 1991 og 2008:

Tirsdag 30. juli 1991

Stolt støvsugerselger

I en reportasje fulgte Fosna-Folkets journalist Torbjørn Humstad på jobb som støvsugerselger, eller støvsuger-agent. Åfjordingen hadde sommeren 1991 jobbet seks år som selger og var veldig stolt av jobben.

- Du tenker aldri at du trenger deg på?

- Nei, faktisk ikke. Det er en takknemlig jobb å selge et anerkjent merke. Den tryggeste form for kjøp skjer jo når kunden får prøve støvsugeren hjemme og spørre om ting etter hvert. Agenten er hele tiden til stedet for bistå med hjelp.

Vilter ilder på kjøkkenbenken

«Alf Tøften i Bjugn hadde et heller uvanlig besøk på kjøkkenet nylig. En nysgjerrig ilder kom ubedt inn midt på lyse dagen.»

Artikkelen forteller at ilderen ilte inn på kjøkkenet og der fikk han både mat og drikke. Når Tøften etter en tid tenkte at nok er nok, så tok det litt tid før ilderen ville forlate gildet.

«Det må mye finprat og lokking til før den lusker ut på gårdsplassen igjen. En rask inspeksjon i vedbua tar den seg tid til, før den igjen smyger seg rundt beina på Alf Tøften som også har kommet seg ned fra trappa. Etter ei tid rundt husa drar den sin kos. «Takk for meg»!»

Torsdag 10. juli 2008

EU-agurken får ha krumning

Vår journalist Snorre Berg jaktet på en skikkelig agurknyhet denne sommeren. Og i juli kom nyheten om at agurken likevel skulle få lov til å være bøyd.

"EU kan gå tilbake påen av de merkeligste utslag av uniononsens. Nå foreslås det at agurker skal få lov til å være bøyd."

Fosna-Folkets journalist ble fanget av avisas mange historier. Foto: Miriam Sandum Næss