Fem timer etter at partene møttes på Brekstad så kan ordførerene fra Bjugn og Ørland torsdag kveld signere en avtale om sammenslåing. Signeringen skjer etter at partene hadde redigert utkastet setning for for setning.

Avtalen som nå er ferdig skal neste uke legges fram for kommunestyrene i begge kommuner. Dersom avtalen får flertall i begge kommunestyrer er det klart for folkeavstemning både i Ørland og Bjugn 30. mai.

Over 20 tilhørere hadde funnet veien til kantina ved Ørland rådhus der torsdagens forhandlingsmøte ble holdt. Blant tilhørerne var det både ihuga tilhengere og motstandere av en sammenslåing.

Signeringen av avtalen skjer etter at partene sist fredag ble enige om hovedtrekkene i en avtale om sammenslåing. Et av punktene i avtalen er at ingen av kommunene skal være på Robek-lista ved tidspunktet for en sammenslåing.

Avtalen sier som ventet at Botngård skal være administrasjonssenter ved en sammenslåing, men i samme setning går det fram at kommunestyremøtene skal holdes på Brekstad.