Men gleder seg like stort hver gang hun kommer hjem til Bjugn. Hun har også tydelige meninger om det forestående stortingsvalget. Den tidligere informasjonssjefen i Kristelig Folkeparti legger lite imellom.

- Ingenting er som å komme hjem til mamma og pappa i Bjugn. Jeg kjører ofte når jeg er oppover. Og når jeg kommer på Valset og får trekke inn sjølufta er det bare herlig. Likeså å se Kopparen hjemmefra, sier Elin Klakken om det 483 meter høye landemerket i Bjugn.

Redd for partiets framtid

Elin Klakken er fortsatt medlem i Kristelig Folkeparti (KrF). Hun kom inn i toppen av partiet i 1998 som informasjonssjef. Hun satt tett på størrelser som Kjell Magne Bondevik og Valgerd Svarstad Haugland. Etter bare syv måneder i stolen ble hun hentet inn av landbruksminister Kåre Gjønnes som personlig rådgiver i Bondevik I-regjeringen.

- Dette var kanskje den mest spennende tiden i karrieren. Fikk innblikk i veldig mye. Og Kåre Gjønnes var jo godheten selv og ble til og med godt likt av bøndene. Han framsnakket jordbruket i enhver sammenheng på en positiv måte, beretter Elin der vi sitter på et spisested rett ved Oslo S.

- Hvordan oppfatter du KrF i dag?

- Jeg er dessverre redd partiet har utspilt litt av sin rolle. Det har ikke vært en eneste vinnersak siden kontantstøtten. Nå synes jeg de framstår som for utydelige.

- Du er klar over at jeg skriver?

- Ja, bare skriv du, sier hun og fortsetter:

- Det jeg er mest redd for er mangel på nye velgergrupper. Det er ingen vekst i grasrota, sier hun med ettertrykk.

Støre taper

- Hvordan går det med valget da?

- Arbeiderpartiet med Jonas Gahr Støre kommer til å gjøre et dårlig valg. Han går greit med cocktail i mørk dress, og gjorde en god jobb som utenriksminister, men han eier ikke sjarm. Han har kort og godt vanskelig for å tekkes vanlige folk, og det er ikke lett å komme fra overklassen for å møte vanlige arbeiderpartifolk på denne måten. Jeg tror dagens regjering fortsetter, men det er ennå mye som kan skje i innspurten, garderer Klakken.

Annet hjem. Bondegården i Danmark er Elin Klakkens andre hjem. Foto: Privat

Internasjonal

Elin Klakken kjenner seg hjemme i Botngård der hun vokste opp som enebarn på Klakken, men hennes andre hjem er i Danmark. Der har hun og samboer Kjell Johnsen kjøpt seg en bondegård.

- Der er vi så ofte vi kan, gjerne en gang i måneden. Det er jo forholdsvis kort vei, forteller Elin Klakken som har et tredje «hjem» på Sicilia.

- Har dere hus der også?

- Nei, men vi har gode venner der som vi låner hus av. Det er også et fantastisk sted, beretter den språkmektige eks-bjugningen. Hun håndterer glatt engelsk og tysk både muntlig og skriftlig. Dansk går flytende og hun gjør seg også godt forstått på italiensk og fransk. Det siste kan komme godt med om hun støter på frankofile Jonas Gahr Støre etter denne artikkelen.

Og umiddelbart etter Fosna-Folkets intervju med henne forrige fredag dro hun og samboer Kjell Johnsen til hytta de har i Valdres.

- Der kan jeg virkelig slappe av, smiler hun.

Enorm CV

CV-en til Elin Klakken er i en kommunikasjonsmessig sammenheng helt enorm. Hun har mer enn 20 års erfaring med kommunikasjon på strategisk nivå fra flere typer organisasjoner og bransjer, både innen offentlig sektor og private virksomheter. Hun har sikret seg en god forståelse for kommunikasjon som et strategisk verktøy for posisjonering i samfunnet og oppnåelse av samfunns- og forretningsmessige mål.

Ved siden av sine toppjobber innen kommunikasjon har hun hatt fremtredende tillitsverv i bransjen. Blant annet fire år som leder i Norsk Kommunikasjonsforening. Hun har svært god kunnskap om politiske prosesser både internt i parti, innad i regjering og mellom regjering og storting. Hun har også god innsikt i forvaltningen også gjennom erfaring fra statlig tilsyn. I sum har dette gitt henne et omfattende tverrpolitisk nettverk, både som politiker og som kommunikasjonsrådgiver og representant for næringslivet. Nettverket er stort også innen media, næringsliv, organisasjoner og akademia/forskning.

Eget selskap

I 2014 ble Elin Klakken fornøyd med toppjobben i forsikringsselskapet If og startet like godt opp sitt eget selskap Core Communications.

Her har hun etablert seg innenfor flere segmenter. Kundeporteføljen er innen offentlig og privat sektor, helse- og omsorg, kraftselskap, konsulentselskaper, bygg- og anlegg, prosjektledelse, organisasjoner. Hun har også bygd opp hele samfunnskontakt/samfunnsansvarsfunksjonen hos et nordisk konsern som er rådgivende ingeniører og arkitekter.

I dag jobber hun hovedsakelig for Ecura, som er et norsk helse- og omsorgskonsern.

Retro hjemme

Både hjemme på Bekkestua og ikke minst på bondegården i Danmark dyrker Elin sin store hobby, retro.

- Jeg har alltid vært opptatt av retro og antikke ting. Nå driver jeg med kjøp og salg på hobbybasis og er gjerne med på store messer i Oslo. Og jeg er imponert over interessen fra kunder i Japan, Kina og Sør-Korea. De får større og større interesse for norsk retrodesign fra 1950, 60 og 70-tallet, og det er gledelig, avslutter den utadvendte eks-bjugningen.

Elin Klakken med samboer Kjell Johnsen på feriestedet Sicilia. Foto: Privat